Cum obții viză de America?

Când am citit articolul despre Hisky că va putea avea zboruri directe către America, am început să ma interesez mai mult despre viză.

Am găsit un articol care începe cu „e simplu” dar după minute bune de citit, nu pare chiar atât de simplu.

Profilul meu nu prea are cum să fie respins, dar sunt alte lucruri care mă fac să nu fiu atât de entuziasmat.

Cum obții viză de America?

O să mă rezum strict la viza de turist, în cazul cel mai comun, adică fără rude cu viză, relații diplomatice etc.

Primul pas e să îți faci cont pe portalul acesta, după ce ai făcut contul poți alege tipul de viză și programarea interviului.

Taxa pentru viză – aici e cam nasoluț că e 185 de dolari iar dacă din varii motive nu te prezinți la interviu la data stabilită, repeți procedura + taxa.

Dar nu asta mi se pare nasol, ci faptul că la interviu trebuie să ai deja biletele de avion cumpărate, cazarea și banii de concediu în cont.

Toți recomandă să aplici pentru viză cu minim 3 luni înaintea efectuării zborului.

Asta mi se pare cel mai nasol. Să mă apuc de pe acum să cheltui 5000-6000 de dolari pentru a încerca să obțin o viză.

Pentru că nu ești sigur de acordarea ei, e drept că la profilul meu nu ar trebui să fie o problemă, dar parcă tot nu pot cheltui 6000 de dolari înainte, cu o situație incertă.

În plus, dacă ceva i se pare ciudat agentului vamal, efectiv îmi refuză intrarea în SUA, iar mi se pare o chestie foarte arbitrară.

Când completezi datele pentru viză, scopul, data, ce vizitezi, ce știi despre SUA etc trebuie să urci și o poză tip pașaport, aceeași poză să o ai la tine și când mergi la interviu.

Poza trebuie să fie făcută în ultimile 6 luni de zile iar pașaportul să fie valabil cel puțin încă 6 luni de la întoarcerea în România.

Deci, la interviul de la Ambasadă să ai la tine :

 • Un pașaport valabil cel puțin 6 luni de la întoarcerea în România;
 • Aceeași fotografie pe care ai încărcat-o în formularul completat online;
 • Pagina de confirmare a completării formularului DS-160, cu codul de bare format din 10 cifre, printată;
 • Chitanța doveditoare a plății taxei de viză, cu numărul de chitanță vizibil;
 • Documente care justifică scopul călătoriei (în cazul unei vacanțe: biletele de avion spre SUA, rezervările cazărilor).

Sunt curios ce experiențe aveți cu viza de America!

7 comentarii la „Cum obții viză de America?”

 1. Am fost acum 2-3 ani cu copilul, era in grup elevi + profesori, au intrat si cate 3 la ghiseu s-a mers pe banda rulanta, unii mai uituci au facut poze acolo la un aparat, nici o problema la nimeni.

  Din cate am vazut (la altii, nu la grupul nostru) unii stateau 1-2 minute, pe altii ii freca cu diverse intrebari, dintr-un punct de vedere pare total aleator, daca i se pune pata pe tine te poate tine si freca cu intrebari cat are chef.

  Pe de alta parte erau si cativa dubiosi care isi impartaseau ratarile anterioare, engleza proasta, aaa si iii cat cuprinde in raspunsuri.

  99,99% orice om decent nu are nici o problema.

  Răspunde
  • Da, asta zic si eu, la profilul meu nu e problema. Avem multi conationali care aplica cunscoring 0 ?

   Dar tot ma enerveaza faza asta, sa cumpar totul inaintende viza.

   Răspunde
 2. Lucrurile stau un pic diferit !
  Nu ești obligat să cumperi nimic înainte ci doar să faci dovada rezervării !
  Dacă nu te descurci singur ia legătura cu o agenție specializată (gen Wens tour sau alta ) care îți poate face o rezervare ,,pt viza “ și te prezinți cu aceea !Este perfect valabilă și nu te costă nimic !Asa ca costul se reduce la drumul pana la ambasadă și taxa de viză !Va spun asta din poziția de utilizator al acestui sistem care prin natura ocupației o face frecvent și nu doar la ambasada SUA !App în ultimele două luni am obținut peste 30 de vize !Sau și mai simplu contra unui cost rezonabil apelați la o agenție specializată care va procesează absolut tot!
  Succes

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.