Cum ne arată Rusia că este cea mai puternică națiune


Implicarea Rusie în Siria este clar una pur financiară, însă pe lângă toate interesele de acolo rușii arată lumii întregi că ei au fost capabili să întervină atunci când americanii jucau șotronul.

Rușii nu sunt interesați de pace, de ISIS și de orice altă țigăneală din zonă, au doar interese enorme.

Asta pentru că în Marea Meditareană s-au găsit importante zăcămite de gaze în zona Israielului. Și cum rușii nu sunt niciodată proști, au o bază militară fix în zonă.


Prin această bază ei „oferă” suport sirienilor dar în paralel trage o linie israelienilor. Adică israelienii vor fi ținuți la ei acasă cu orice forță militară. Sunt scoși din jocul războiului cu tot cu jucării.

Așa că Israel nu are altă soluție, dacă vrea să se mențină în zonă, trebuie să facă din ruși un partener în exploatarea gazelor din zonă.

Câștigul Rusie este enorm, practic daca le iese schema (și le va ieși) , Rusia ar urma să controleze cam toate resursele din europa. O va face prin supunere asupra politicii rusești iar UE nu va avea cum să riposteze.

Americanii au cedat Israelul și nu înțeleg de ce, ei erau partenerii Israelului de bază însă au stat prea mult pe gânduri dacă este cazul să intervină sau nu.

Israel nu putea începe exploatarea resurselor și transportul spre europa deoarece conductele traversau zonele de conflict, ar fi riscat să facă conducte și alții sa se înțepe la robinet direct.

Așa că Rușii s-au pus în calea fericirii, conductele trec pe la ei acum. Dar Putin mereu gândește în ansamblu și merge mai departe.

Odată cu intervențiile asupra ISIS alături de Bashar Al Asad și milițiile iraniene Hezbolah, Putin se va proclama eliberatorul Siriei. Aceștia îi vor pava drumul iar Bashar Al Asad se va stabili peste tot poporul sirian cu poza lui Putin în biserici.

Putin este hulit de europeni, dar cu jumătate de gură. Că nu trebuia să se bage, că e prea crud…cert este că toți au vrut să se bage dar nimeni nu a avut tupeul necesar.

Lui Putin nu îi trebuie aliați europeni, pentru că europenii nu pot lua decizii fară aprobări. El are nevoie de fanaticii sirieni de partea lui, la nevoie îi va invoca și ei vor asculta că doar el este eliberatorul.

Și asul din mânecă a rușilor se joacă pe resurse, el a demonstrat acum că poate interveni ori unde sunt resurse, la fel și cu Crimeea la fel și la noi unde tot trimite la mișto câteva avioane în control, să vadă dacă au început lucrările.

Ce face cu acele jucării trimise spre România? Pune presiune, pentru că investitorii bat pasul pe loc, nu încep lucrările de frica rușilor gândindu-se că se scoală Putin cu fața la cearceaf și le distruge în 2 minute toată investiția.

România are nevoie de acele minerale pentru a remedia economia, deci se va reorienta spre un partener sigur care nu poate fi atins, adică Rusia!!!

Putin este fără îndoială cel mai bun strateg și om politic al erei noastre. A reușit să își facă parteneriate solide cu cele mai mari forțe și a scos America din joc.

Americanii nu au tupeu să intervină niciodată împotriva Rusiei, pentru că ei au deja conflictele lor cu China iar China îl susțin pe Putin.

Americanii dacă ar interveni în europa pentru susținere, China și arabii îi vor lovi la ei acasă și pe ei cine îi mai ajută ? Că europenii sunt prea departe.

Update : La 8 ani distanță îmi reciteam textul de mai sus, se pare că nu am greșit. Rusia astăzi este partenerul nociv al nostru prin OMV, ne pune frână la gazele din Marea Neagră. SUA nu a lăsat până la urmă Israelul dar a pierdut tot Orientul Mijlociu.

Am mai zis că SUA nu intervine împotriva Rusiei, în mod direct nu, totuși a oferit sprijon contra Rusiei.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.