Cum instalezi o fosă septică

Dacă locuiești într-o zonă fără canalizare, clar ai nevoie de o fosă septică. Poți apela la specialiști sau o poți monta chiar tu, indiferent de modalitate, ai nevoie de un aviz de la primăria de pe raza localității în care dorești să montezi fosa.

O vom lua ușor pe pași, înainte să cumperi o fosă septică, trebuie să îți faci niște calcule.

Cam câtă apă consumi lunar? Câte persoane locuiesc în casă? Toate aceste întrebări îți vor oferi răspunsuri asupra capacității fosei.

Înainte de a cumpăra o fosă septică, verifică dacă autoritățile îți dau voie să montezi o scurgere de supraplin. Aceasta va permite parțial scurgerea apei în sol, astfel nu vei fi nevoit să vidanjezi foarte des. Apa fiind principala sursă de umplere.

O recomandare de fosă ar fi una de circa 3500 – 5000 litri

Fosa septica bicamerala folosita pentru limpezirea partiala a apelor uzate menajere, ape ce apoi sunt fie transportate intr-o statie de epurare, fie evacuate in puturi absorbante sau drenuri. Fosa septica este prevazuta cu doua capace si doua garnituri de etansare, racord intrare si iesire, tub de ventilatie din polipropilena cu diametrul DN 110 si piesa de capat pentru coloana de ventilatie. Aceasta deserveste un numar de aproximativ 5-6 persoane.

Vezi modele de fosă septică

Trebuie să te asiguri că sapi groapa astfel încât canalul din casă să vină în cădere spre fosă. Astfel vei facilita drenarea deșeurilor, dacă nu este în picaj, riști să înfunzi conductele. De asemenea conductele să fie îngropate în beton. Poți turna pietriș și apoi beton. Astfel te asiguri că, conducta nu va fi afectată de tasarea pământului sau înglodirea acestuia. Betonul va proteja conducta și nu va permite să se infiltreze rugina, oricum ar fi, țeava să fie dintr-un material rezistent la corodare.

Atenție : Fosa este dotată cu tub de ventilație pentru presiune. Dacă nu cumpărați un model ca cel de mai sus, asigurați-vă că achiziționați unul cu pompă de presiune. Deșeurile produc gaze, acestea trebuiesc eliberate de sub presiune din fosă.

Cum întrețin fosa septică?

Ok, ți-ai pus fosă dar acum trebuie și întreținută. O vidanjă costă între 300 – 600 lei, în funcție de oraș și de litrajul de extracție a vidanjei.

Dacă ai scurgere de apă în sol, trebuie să știi că poți utiliza soluții de deshidratare a deșeurilor. Aceste soluții distrug deșeurile solide. Vidanjările vor deveni mai rare.

Recomand un Bioactivator pentru fose septice, acesta se toarnă direct în fosă.

Recomand ca odată la 2-3 luni de zile să flosiți și Bioactivator pentru desfundarea canalizarilor , îl turnați direct în toate gurile de canal, chiuvetă, toaletă, scurgere cadă și duș, etc.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut nou pe email. Vei primi un singur email pe săptămână cu ultimele articole.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.