Cum folosești corect detergent la mașina de spălat

Ai putea crede că totul e simplu, că nu ai nevoie de un ghid care să-ți spună cum sa folosești detergentul de rufe, ai să afli din acest articol că este posibil să îl fi folosit greșit!

Afla modul corect de folosire a unui detergent pentru mașină de spălat rufe.

Derutat de gama largă de detergenții de rufe? Vă recomandăm gama Persil (opțiune personală) , aceste game oferă chiar și detergenți concepuți special pentru îndepărtarea petelor, deci nu este nevoie să cumpăra un produs separat de fiecare dată când aveți varietate de rufe.

Nimeni nu vrea să admită că nu știe cu adevărat cum să folosească mașina de spălat, dar este o eroare comună, ne gândim că avem câteva butoane, punem ceva detergent, apăsam start….ce poate fi mai greu?

În timp ce mulți dintre noi nu pot concepe că nu știu să utilizeze corect detergentul, aceștia scurtează viața rufelor și evident a soldului din card 🙂 A ști cum să folosești mașina de spălat în mod corespunzător, inclusiv înțelegerea modului in care folositi detergentul, va prelungi viata rufelor si a mașinii de spălat.

Unde puneți detergentul în mașină de spălat?

Ați sortat rufele în diferite grămezi, le-ați pus în mașină, le-ați selectat ciclul corect și ati închis ușa cuvei?  Grozav! Există doar o singură problemă – în timp ce este posibil să fi inteles programele mașinii de spălat, nu știti unde să puneți detergent?
Nu fiti jenat, acest lucru poate fi unul complicat. Cu atât de multe sertare si sertarase în mașină, este dificil să se știi dacă ai folosit sertarul potrivit.
Unde punem detergentul solid în mașina de spălat?

Detergentul praf poate fi pus fie într-un sertar de detergent, sau direct în mașina de spălat într-un sac de plasă ,alegerea este a ta. Mulți oameni preferă să pună detergent sub formă de pulbere direct în cuvă, deoarece pulberele se dizolvă puțin mai greu față de detergentul lichid, în general nu se dizolvă tot și mai rămâne în sertăraș. Punând detergentul praf în cuvă, acesta are timp destul să se dizolve până la ciclul de spălare, din sertăraș se extrage doar când mașina ajunge la ciclul de „obținere detergent”. Asigura-te că urmezi instrucțiunile de pe eticheta,în acest fel, vei obține cele mai bune rezultate.

Unde punem detergentul lichid în mașina de spălat?
Acest lucru depinde de detergentul lichid utilizat. Dacă folosești un produs similar Persil lichid, ar trebui să pui detergent în tamburul din interiorul balonului de dozare, urmând instrucțiunile de pe flacon.

Alți detergenți lichizi pot necesita introducerea în sertarul pentru detergent, care este de obicei separat în trei compartimente etichetate ca aceasta: I / II / *. Primul compartiment este pentru prespălare, și ar trebui să fie utilizat atunci când spălati hainele foarte murdare. Al doilea compartiment este pentru cazurile în care rufele necesită încă un detergent special pentru anumite pete sau materiale. În cele din urmă, al treilea compartiment este pentru balsam de rufe.

 

Cum folosim detergentul lichid de tip capsulă?

Cât de mult detergent ar trebui să folosesc?
Dacă ai început să îți adresezi întrebarea „cât detergent să pun?”, cel mai probabil pui foarte mult 🙂 . Avem ideea preconcepută că dacă punem mai mult detergent în mașina de spălat, automat rezultatele vor fi mai bune.
Nu. De fapt, folosind prea mult detergent nu este doar o risipă de bani, dar poate lăsa hainelor o senzație destul de neplăcută. Folosind prea mult detergent (lichid sau solid) nu va avea timp să se dizolve. Mai exact mașina de spălat introduce într-un ciclu de spălare o anumită cantitate de apă. Astfel apa ar fi insuficientă să dizolve tot detergentul în plus, clătirea de asemenea are o anumită cantitate de apă, aceasta ar fi prea puțină pentru o clătire eficientă.
La final vom rămâne cu detergent impregnat în rufe, acestea vor deveni albicioase iar odată cu uscarea lor, vor deveni rigide și lipsite de confort.

Este foarte important să citești mereu indicațiile produsului, pe majoritatea produselor scrie clar cât detergent se folosește la o anumită cantitate de haine sau la anumite temperaturi.

În plus, dacă folosești detergent praf și pui prea mult, cantitatea care nu a fost luată din sertăraș se va întări și va crea o zonă de blocaj. 

Un comentariu la „Cum folosești corect detergent la mașina de spălat”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.