Cum eliminăm rugina din baie și bucătărie?

eliminare-rugina

În cazul în care aveți bobilier cu elemente din fier iar în jur aveți apă sau se creează umiditate, clar există riscul apariției ruginei. Acest lucru este valabil mai ales de bucătării și băi, în cazul în care sunt prezente în cantități mari ambele lucruri. Îndepărtarea petelor de rugină poate fi o provocare pentru orice proprietar, dar acest ghid va oferi câteva strategii pentru reducerea vizibilității acestor probleme inestetice.
In mod ideal, tratamentul pentru rugină ar trebui să aibă loc după ce ați curățat bine suprafața ruginită.


Cum eliminăm petele de rugină de pe suprafețele din linoleum

În primul rând, frecați rugina cu o cârpă și o soluție cu apă caldă și detergent lichid. Se clătește bine zona după ce ați terminat, lăsați să se usuce.
În cazul în care rugina rămâne în continuare pe linoleum, atunci este timpul pentru a trece la o soluție mai puternică pentru îndepărtarea ruginii și a petelor. Când utilizați noi produse de curățare cumparat de la magazin pentru prima dată, aveți grijă să citiți etichetele lor cu atenție și să purați mănuși de protecție. Asigurați-vă că faceți acest lucru într-un spațiu bine ventilat și ferit de copii și animale de casă.

Puteți încerca și cu o cremă de tartru, faceți un amestec dintr-o linguriță de tartru și două de apă, amestecați bine până se formează o pastă. Aplicați apoi pe zona afectată a linoleumului, lăsați puțin iar apoi clătiți.

Cum eliminăm rugina de pe suprafețele cromate
Tehnica cea mai eficientă de îndepărtare a ruginei pentru suprafete cromate este prin frecarea zonei pătate cu o mică bucată de folie de aluminiu, care a fost muiată în apă și oțet. Aceasta funcționează prin transferul electronilor între cele două metale, ceea ce va inversa procesul de ruginire.
Dacă rugina este prea accentuată și nu funcționează, atunci apelați la o solutie indepartat rugina, cum ar fi Rustyco.

Cum eliminăm rugina de pe ceramica si suprafețe de porțelan
În primul rând, utilizați o piatră ponce (ca cele de calcâie) umedă pentru a freca la petele de rugină.
Dupa ce zona sa uscat, utilizați o soluție pentru îndepărtarea ruginii.
Alternativ, incercati o alta modalitate de îndepărtare a ruginii, produsă în casă: se amestecă o lamâie cu bicarbonat de sodiu sau crema de tartru, se amestecă până se face o pastă, apoi se aplică pe zona curățată. Lăsați la uscat 5 minute, apoi frecați cu o periuta de dinți veche. Pentru cele mai bune rezultate ar trebui să adăugați apoi mai mult suc de lămâie și acoperiți zona cu sare.Lasați câteva ore la uscat înainte de curățarea finală.

În cele din urmă, se spală zona cu apă caldă pentru a îndepărta toate urmele de rugină.
Se pot folosi și bureți de sârmă pentru curățare, însă aceștia pot lăsa urme de zgârieturi sau decopertează vopseaua, deci nu le recomand.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.