Home » Personal » Ce inseamna „Bogat” pentru tine?

Ieri am fost putin prin Kaufland, misunand printre rafturi auzeam un nene care ii spunea fiului sau ca cei care au cosurile pline sunt bogati, ei isi permit orice. Moment in care m-am uitat la cosul meu si am realizat ca este plin insa nu ma cred nici pe departe bogat.

Acum chestia asta cu bogatia este relativa, depinde ce iti doresti si unde vrei sa ajungi, ce inseamna bogatia pentru tine.

Voi face referire doar la bani, lasam bogatia sufletului sau orice alta bogatie umana, vorbim de cash.

Ce inseamna pentru tine a fi bogat? Cand te consideri bogat sau ce iti doresti sa ai sa te poti considera bogat?

Pentru mine nu exista termenul bogat, eu personal mi-am stabilit tinte realizabile incat sa nu am griji financiare, sa imi pot permite orice pe fond realist.

De exemplu eu mi-am propus sa ajung la un venit de 7500 – 8000 ron, sotia la minim 4000, sa scapam de rate si sa ne permitem orice ne pofteste sufletul din aceste venituri. Ba chiar poate sa mai adunam ceva bani pentru zile negre.

Pentru mine a fi bogat inseamna sa ai un management bun al realizarilor, sa distribui veniturile atat de bine incat sa nu te afli niciodata in dificultate financiara.

Este adevarat ca iti trebuiesc ceva venituri pentru a putea face astfel de calcule, nu poti calcula veniturile astfel daca ele abia acopera intretinerea.

Deci targetul meu personal este sa ajung la venituri nete de aproximativ 10.000 ron pe luna, este un target realizabil cu multa munca depusa.

In acest moment sunt undeva la 60-70% din target la nivel de venituri insa ratele imi scad cota undeva la 40% si pentru mine acest indice este important deoarece ma voi considera relaxat atunci cand toate veniturile imi sunt la dispozitie fara obligatii catre diverse entitati, eventual ori scap de ratele respective ori imi maresc targetul incat sa imi acopere acele rate iar veniturile ramase in mana sa fie pe 100% target.

Asta este ceva mai greu, nu sunt iluzii doar ca un astfel de plafon de venituri nu se construieste intr-o zi sau un an.

Deci pentru mine acest termen de bogat asa s-ar defini, consider ca si 5000 ron pe luna ramasi in mana net, fara alte rate sau cheltuieli inseamna ceva. Adica s-ar putea trai destul de bine in Romania cu o astfel de suma, copii nu ti-ar plange de foame, tu nu ai spune „Nu iesim la film ca nu sunt bani” si nici nu ai sta cu geana pe tanti care citeste ceasul la gaze.

A fi bogat din punctul meu de vedere inseamna un prag pe care tu insuti ti-l definesti. Daca bogatia ta se rezuma la masini de lux si case prin fiecare oras al lumii, da aici iti trebuie magie sau hotie.

Un bogat realist este omul care stie exact ce fel de bogat vrea sa devina. Vrea sa aiba venituri incat sa ii acopere nevoile.

Si eu joc la loto, mai joc si pe la pariuri sau poker online, dar nu o fac neaparat pentru bogatie ci pentru adrenalina oferita de impresia unui castig fabulos.

Probabil daca as castiga la loto nu mi-as da demisia de la job, mi-as continua viata de zi cu zi, mi-as urmari mai departe targetul si principiile, banii proveniti din acel castig mi-ar permite poate niste concedii mai excentrice si un stil de viata mai usor. Insa nici atunci nu as fi bogat.

Se spune ca bogatia se administreaza nu pica din cer. Asa este, poti castiga la loto, sa iti ridici nivelul de trai foarte sus incat nici acele milioane de euro nu iti vor mai fi deajuns.

Ai sa vrei mai mult, ai sa vrei sa spargi mai multe mii de euro pe noapte, ai sa vrei mai multe case, mai multe masini, mai multe toale. In final tot cu o singura masina vei circula, tot intr-o singura casa vei locui si tot cu 3 perechi de blugi te imbraci.

Deci daca vrei sa devii bogat, gandeste-te bine ce venituri ai, pe ce risipesti banii, ce poti face sa iti asiguri ziua de maine si cat de realist poti majora veniturile.

, ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

commentscomments

 1. Ciprian Lospa spune:

  Cu pariatul o face si un profesor de-al meu si chiar ii merge. Saptamana trecuta a scos cu 2 lei – 980 de lei. Si din aia a pus 10 bilete. Si tot asa.

  Eu consider ca esti bogat atunci cand scapi camera de filmat de 23 de milioane si se face praf si tu zici „nu-i nimic, cumpar alta”.

  Succes in a ajunge la pragul dorit!

  • cKy spune:

   Depinde cat de mult te-a costat camera aia, nu ma refer la bani.
   Eu mi-am scapat telefonul si l-am spart, era un S2 pe vremea aia era scump, am luat alt telefon.
   Ieri am trimis S5-ul in service, era 28 milioane. Asta nu ma face bogat daca ma pregatesc sa imi cumpar altul, s-a stricat si am nevoie de altul, am nevoie , e necesar nu cumpar de plictiseala.

 2. Alex Mihut spune:

  in legatura cu „Ieri am fost putin prin Kaufland, misunand printre rafturi auzeam un nene care ii spunea fiului sau ca cei care au cosurile pline sunt bogati, ei isi permit orice. Moment in care m-am uitat la cosul meu si am realizat ca este plin insa nu ma cred nici pe departe bogat.” …aici se poate face si referire la „mergi la kaufland/lidl/carrefour/etc …umpli un cos plin …ajungi la casa 300-400 RON , ajungi cu el maxim 1 sapt jumatate -2 …deci la un salariu din Romania de 900 RON (cred ca atat mai e) sa mergi sa dai 600-800 RON doar sa cumperi de mancare e ceva …plus sa mai pui si utilitatiile iti dai seama ca nu iti permiti” si in Romania sunt multi pensionari care au pensii de 300-400ron …de aia ce sa mai zicem

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name *
Email *
Website

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.