Sari la conținut

Ce antivirus pentru PC sau laptop să aleg?

Am mai scris despre BitDefender pe telefon, îl folosesc deja de 3 ani de zile și sunt foarte mulțumit. Nu îl simt când rulează, îmi pot bloca telefonul de la distanță, pot cripta aplicații, etc.

Zilele acestea am un audit, una din teme este securitatea informației. Chiar dacă folosesc toate sistemele de securitate de la Windows 8.1, ni s-a recomandat și un antivirus.

Așa că am intrat în contul BitDefender și am băgat un Trial pe laptop. Cred că în două zile de când îl folosesc, m-a convins să îmi iau licență pentru el.

bitdefender perf

În primul rând îmi place că nu ” se simte” când rulează. Nu simt nici un delay, site-urile se încarcă la fel ca înainte, totul este ok.
Consumă și foarte puține resurse, mă așteptam la asta ținând cont de experianța BitDefender Mobile.

Are și o interfață plăcută și simplistă, foarte friendly

bitdefender

Însă cel mai mult îmi place capacitatea antivirusului de a detecta și trata cei mai urâți viruși care reușesc deobicei să treacă nedetectați.

Tocmai am dat un scan la HDD-ul extern Seagate unde protecțiile Windows nu găseau nimic. Tot încercam să dau delete la niște fișiere și nu se ștergeau, până când Bitdefender m-a atenționat că ar fi ok să dau un scan, evident mi-a găsit 2 malware aparent inofensivi. Direct Delete.

O altă chestie mișto la antivirusul ășta este verificarea link-urilor. Atât pe Facebook cât și pe Google, Bitdefender îmi scanează link-urile înainte de a le accesa și îmi spune dacă sunt sau nu ok să întru pe ele.

security link

Știm prea bine că pe Facebook umblă tot felul de link-uri dubioase, se dau share-uri la tot felul de site-uri apărute peste noapte. Chiar dacă nu prea dau click pe orice link de fel, nu mi-ar fi confortabil să îmi crape laptopul sau mai rău, să îmi fie atacate conturile de email.

Antivirusul are foarte multe opțiuni, de la Ransomware în boot, scan de vulnerabilitate pe update-uri sau parole, web scan, Intrusion detection, etc.

Prețul pentru antivirusul Bitdefender difera de la nevoie de la nevoie, vrei pe mai mulți ani, vrei pentru mai multe calculatoare, pentru retail, doar pentru internet, etc!

vezi-preț-și-specificații-complete
bitdefender platform

Dacă folosiți alte soluții pentru protecția calculatorului, puteți lăsa sugestii în secțiunea de comentarii.

4 comentarii la „Ce antivirus pentru PC sau laptop să aleg?”

    1. Mulțumiți suntem în general cam de orice antivirus, dar cât de mult îl simți când este pornit?
      Știu că Avast mai făcea conflict cu diverse programe din PC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.