Cat costa o polita RCA in 2014

Salut la inceput de an, imi cer scuze ca am lipsit in ultimile doua luni, mai exact nu am mai scris de la Black Friday.

Am gasit un subiect ca de inceput de an foarte la moda ….si trist. Incep prin stilul meu caracteristic, adica voi povesti.

Pe 15 decembrie 2013 m-a sunat brokerul sa imi spuna ca imi expira polita pe 18.12.2013, fiind plecat din oras i-am zis ca o voi face cand revin (pe 21.12.2013) dar sa imi faca si un calcul estimativ.

Pai nascut in 87, conduc ceva din 2005 cu un motor de 1599 si 16 Valve…cel mai ieftin 580 ron.

In sinea mea am zis ca e mult dar tinand cont ca in iunie 2013 am dat 552 ron, am zis ca e ok. Si am ajuns in galati pe 21 doar ca nu am folosit masina si fiind in febra sarbatorilor am uitat de asigurare, asa ca luni 06.01.2014 am fost la broker sa imi fac asigurare.

Cu o fata zambitoare din spatele monitorului imi spune „stiți ..asigurarea a crescut putine” …și mai scot o foaie de 100 ron, la care…nu…știți s-a facut 960 de lei.

Eu – pe tot anul? sau ce?…am aflat ca pe tot anul ma costa 1600 ron.

Clar nu am dat banii, am plecat acasa. Am stat si m-am gandit intens, am luat in calcul toate formele ¨legale¨ si nelegale. Faza cu ¨ trece-o pe ma-ta pe acte¨ nu merge ca eu nu ma platit taxa la masina iar acum nu sunt cretin sa dau 1500 de euro. M-am gandit si sa fac un act de vanzare-cumparare pe numele batranei, fac asigurarea imediat si apoi in 30 de zile expira actul dar am polita…¨legala¨.

Zic ¨legala¨ ca politia nu ar marai nimic, dar daca doamne fereste de vreun accident…am belit beringheru.

Decisesem sa ma ¨zgarcesc¨ ladiferenta de 380 pentru ca aveam probleme cu caldura in masina si trebuia sa bag si acolo bani, dar am rezolvat problema (alt articol de interes) si asa ca m-am decis sa merg legal.

Dupa mai multe cautari pe diverse site-uri plus ceva telefoane la diversi brokeri, m-am decis. Asa ca am dat comanda acum 10 minute la eMag, ma costa cu 150 ron mai putin fata de orice alt site, la acelasi asigurator.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.