Care este cel mai bun umidificator pentru camera copilului?

 

Probabil te întrebi cum poți să alegi cel mai bun umidificator pentru camera copilului, practic așa ai ajuns aici, adresându-ți această întrebare.

Sper ca la final de articol să reușești să iei cea mai bună decizie.

Dar mai întâi să vedem care este principiul de funcționare a umidificatorului:

Umidificatoarele fac cam ce le spune și numele, asigură un grad de umiditate în aerul respirat sau după caz (anumite tipuri de umidificatoare) pot dezumidifica aerul din cameră.

Umidificatorul este un real ajutor pentru camera copilului, de multe ori nici nu contează să ai cel mai bun umidificator ci să ai unul, de care o fi, doar să îl ai.

Beneficiile sau necesitatea unui umidificator bun:

 •   umiditate mica : aerul se usucă și provoacă iritații, știți acele senzații de usturime atunci când respirați. Un aer prea uscat poate duce ușor și la apariția unor alergii, în special cele dezvoltate prin calea aerului.
 • umiditate mare : aici sunt foarte multe de spus, umiditatea prea mare favorizează cam toate tipurile de boli. Gândiți-vă la ciuperci, mucegai, geamuri aburite, aer greu de respirat, miros… practic cel mai bun mediu pentru acarieni și bacterii.

Nivelul de umiditate din camera bebelusului ar trebui sa fie intre 35% si 45%. Un aer prea uscat poate provoca o serie de probleme de sanatate si nu numai. Pentru a mentine umiditatea la un nivel optim, ai nevoie de un umidificator, dotat, la modul ideal, cu un higrometru, dispozitiv ce poate masura nivelul umiditatii din aer.

Care este și cum aleg cel mai bun umidificator pentru camera copilului?

Cel mai bun umidificator ar trebui să aibă următoarele caracteristici:

Umidificatorul ar fi bine să aibă atât tun de aer cald cât și pe vapori de aer rece, chiar dacă cel mai des veți avea nevoie să creșteți umiditatea (în special iarna), cred că un umidificator pentru toate sezoanele este cel mai indicat. Oricare ar fi varianta, recomand să nu fie aproape de copil, datorită vaporilor reci sau calzi evaporați.

Cum tehnologia a avansat, și umidificatoarele au avansat. Astfel astăzi gasim umidificatoare cu ultrasunete. Acestea eliminiă riscul accidentelor atunci când este folosit pe aer cald și sunt mai silențioase.
De obicei sunt dotate cu funcții pentru toate sezoanele, cele mai multe magazine refuză să mai comercializeze umidificatoare care se bazează doar pe vapori, tocmai datorită prevenției riscurilor ce pot apărea pe parcursul utilizării.

Principalele funcții pe care un umidificator bun le are și nu trebuie să faci rabat de ele:

 • Senzor de umiditate, este important ca aparatul să depisteze umiditatea scăzută sau ridicată și să poată acționa la timp, singur și neasistat, deci clar îi trebuie și funcția de control al umidității
 • Senzor pentru apă, indiferent ce capacitate are rezervorul umidificatorului, mereu va fi nevoie de acest senzor. Sunt momente (mai ales iarna) când umidificatorul „muncește” mult să mențină calitatea aerului, cred ca este de evitat orice risc iar funcția asta face toți banii
 • Curățarea aerului, iarăși o funcție foarte importantă. Un umidificator are ca principală caracteristică menținerea umidității optime în aer, însă cele mai bune umidificatoare au și funcție de ionizare. Astfel aerul se păstrează nu doar ok ci și igienizat.
 • Board control cu informații despre felul în care funcționează, temperatură, atenționări despre senzori, etc

Pe lângă umidificator este musai să cumperi și un Higometruacesta se comportă ca un termomentru pentru umiditate, practic el îți spune exact care este umiditatea și știi la timp ce ai de făcut.

Posibil să găsești umidificatoare cu Higometru încorporat, de fapt majoritatea celor cu afișaj electronic au și această funcție, însă eu aș merge totuși pe o variantă extra. Am o senzație că aparatul ăla care vaporizează nu are capacitatea necesară să și măsoare corect (e doar o chestie personală).

Evident, ce nu am menționat mai sus, trebuie să ții cont și de mărimea camerei în care vei amplasa umidificatorul. Cea mai largă gamă o găsim până în 25 mp2, mă gândesc că nici camera copilului nu va fi mai mare de atât.

Deci facem o recapitulare : afisaj electronic, senzor aer, senzor apă, ionizare aer și apoi mergem prin butonul de mai jos pe site-ul specialiștilor.

Vezi cele mai bune umidificatoare pentru copil

 

Dacă totuși nu ai buget pentru un umidificator cu Ionizare, atunci recomand Umidificator Digital cu Ultrasunete 2 in 1 Hygro Plus care ar fi mai ieftin cu aproximativ 200 lei față de cele cu ionizare.

 • Umiditatea dorita se realizeaza prin emisia de aburi reci (pentru ca acestia nu favorizeaza dezvoltarea bacteriilor) cu ultrasunete (care ajuta la purificarea aerului).
 • Ofera posibilitatea de programare a umiditatii dorite la un anumit interval de timp.
 • Selectarea nivelului umiditatii relative: ajustare automata intre 30% si 90%.
 • Dispersia vaporilor se realizeaza prin tehnologia cu ultrasunete (microparticulele sunt dispersate si absorbite mult mai usor).
 • Si noi, ca parinti, credem in fericirea copiilor. Cu acest produs ai parte de dezvoltare si joc, totul intr-un loc.
 • Sistem de rotatie a fasciculului de aburi – la 360 de garde.
 • Se opreste automat cand nivelul apei este insuficient, de asemenea emite o avertizare luminoasa.
 • Include termometru si higrometru, esentiale pentru stabilirea parametrilor corecti.
 • Timp de functionare: intre 8 si 22 ore.
 • Include difuzor de uleiuri esentiale, pentru aromoterapie.
 • Sistem de functionare silentios, poate fi plasat in camera copilului (25 dB).
 • Setarea tuturor functiilor se realizeaza digital.

Vaporizare: de la 170 la 250 ml/hr.

Capacitate: 2.5 l

Putere: 25 W

Temperatura de operare: 0 – 40 grade

Vaporizare/Emisie: 250 ml/h la nivelul maxim

Nu ezita să îmi adresezi întrebări dacă întâmpini orice fel de problemă sau dacă ai nevoie de asistență înainte să alegi un umidificator bun.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut nou pe email. Vei primi un singur email pe săptămână cu ultimele articole.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.