Candidez sau mă las de politică?!

Astfel de întrebări primesc de la tot felul de oameni, oameni (civili să zicem) cât şi de la cei angrenați politic.

Le răspund mereu la fel „nu ştiu”, efectiv am atât de multe gânduri încât caut soluția cea mai potrivită.

Dacă m-am întâlnit cu primarul s-a spus că mi-am făcut cărțile. Ba chiar am auzit aberația că mi-am negociat pozitie de consilier….

Bine, prostia aia vine de la unul care probabil ar face asta. Diferența dintre noi 2 e asta : eu pot lua poziția de consilier local şi dacă candidez din pat, el nu!

Dacă vorbesc cu băieții de la USR, Joc dual.

Dacă vorbesc cu PSD, pffff e dezastru!

Cert e că eu vorbesc cu toată lumea şi caut soluții indiferent de partid.

Nici nu ai cum altfel, nu poți să te înjuri cu toți şi apoi să speri să te poți pune la masă pentru comunitate!

Şi ajung la titlu. Întrebările din titlu mi le pun şi eu, nu doar comunitatea sau cei interesați.

Cred…doar cred că am găsit o soluție prin care să nu am calitate politică dar în acelaşi timp să fiu mult mai benefic comunității. Cu rezultate mult mai rapide şi să îmi mențin şi hobby-ul.

De renunțat la politică aş vrea..sincer! Dar nu pot renunța la comunitate. De câte ori zic „gata” fix atunci apare ceva şi mă implic iar.

Aşa că mă voi concentra pe noua mea idee/soluție, prin care cred că voi fi mult mai eficient dar şi împăcat!

Aşa că răspunsul la cele două întrebări e cam aşa:

CANDIDEZ? : Nu ştiu!

RENUNȚ LA POLITICĂ?: întrebarea corectă este „renunț la comunitate?” – Nu, nu pot nu neaparat că nu aş vrea!

Chestia asta civică e mult prea înrădăcinată în mine încât conştientizez şi eu că nu mă pot rupe!

5 comentarii la „Candidez sau mă las de politică?!”

 1. Atunci când vrei real sa realizezi ceva, trebuie sa crezi real in acel ceva, fara ezitare, in timp ce evoluezi și devi cea mai buna versiune a ta. Fara a-ți pierde autenticitatea. Si nu spun teorii. Calitatea mea, ce ma făcut să trec prin cele mai dificile momente, acelea de mi-au schimbat destinul, și nu doar mie. A fost în primul rând faptul că am crezut în realizare, fara nici cea mai mică urmă de îndoială, și în oamenii pe care mă puteam baza, bineînțeles că nu mă bazam pe oricine, și nici pe reușite inrealizabile, însă da, cam asta e secretul. Dacă ști că vrei un lucru, că… Destinul cuiva depinde de realizarea ta, atunci rezultatul va fi unul benefic pentru toata lumea, și atenție cum zic, nu neapărat rezultatul dorit de tine, ci rezultatul benefic pentru toata lumea, inclusiv pentru tine, tu daca vei candida, forțat de împrejurări (lucru la care nu mă aștept din partea ta) nu vei reuși. Insă dacă vei candida sub motivația că, destinele unei comunități întregi depind de asta, atunci e alta poveste. Important este și să vrei, nu poți obține ceva ce nu îți dorești, sau de care nu ești sigur, de ce? Pentru că îți pui singur bariere ?. Iar asta este valabil in orice domeniu, vrei ceva? Du-te și fă! Dacă nu te duci și nu faci, atunci înseamnă că nu vrei, sau nu ești sigur că vrei 😉

  Răspunde
  • Sunt intre doua chestii.. a dezvolta ce am facut si libertate. Aici e tot jocul!

   E clar ca daca ma implic serios in chestia politica imi pierd libertatea…

   Răspunde
   • Pai uite, atenție puțin cum zic! Misiunea vieții noastre, este aceea de a creste calitatea vieții oamenilor, iar pentru a realiza asta, ne folosim de toate metodele și instrumentele avute la îndemână. De exemplu în cazul tau, unul dintre instrumente ar putea fi funcția de primar. Însă amândoi facem asta de când ne-am născut, de dimineață până seara, de multe ori fara sa ne propunem sau să conștientizăm. Câtă vreme ne putem putem împlini misiunea, și exprima liber, suntem liberi nu? Acum înțelegi de ce ești tentat sa eziți?

    Răspunde
 2. Te-ai gandit vreodata sa te implici, in comunitate mai mult decat ce ai putea face doar la nivel de Miroslava? Si cand spun asta, nu ma refer neaparat folosind politica, ci la orice metoda ar putea sa iti treaca prin cap, ca ai putea sa o folosesti, avand ca rezultat cresterea calitatii oamenilor.

  Răspunde
 3. Am o întrebare ?. Am pus-o la mai mulți, și m-am gândit și la tine ???. Dacă ar fi să ai acum o bagheta magică, cu care sa mă poți transforma in orice, dar in absolut orice, in ce m-ai transforma? ???

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.