BOR, Sf. Parascheva și logica organizării

Că la moaștele Sfintei Parascheva se adună anual sute de mii de români, nu mai este un mister. Nu ai cum să faci oamenii să stea acasă și poate că nici nu este bine. Oamenii, așa cum sunt au nevoie și de religie, nu de fanatism și corupție, de relegie.

Acea religia care prin educația ei îți controlează latura umană, aia care te învață de mic să nu îți rănești aproapele. Nu BOR, nu alte afaceri din zona asta, ăia sunt antreprenori, zic eu.

Dar când ai un asemenea eveniment, găsești niște formule de organizare. Înțeleg că una bună s-a găsit, adică moaștele au fost scoase cu câteva zile înainte de ziua sfintei Parascheva și vor mai fi lăsate încă o saptămână pentru a se evita aglomerația.

Dar nu ai cum, românul tot în ziua de 14 se adună. Astăzi jumătate din orașul Iași este paralizat, încă de la ora 07:00 traficul a devenit tot mai greu. E flux mare de mașini din alte orașe.

Ce m-a lăsat pe mine oarecum stupefiat, este traseul ales de organizatori. Adică, coada se formează de undeva din apropierea bisericii, dar va ocoli o grămadă de străduțe , cam 2.2 km pentru a ajunge la intrare.

Știți ce înseamnă 2.2 km în ritmul actual și în condițiile în care accesul se face pe un trotuar îngust de maxim 2 persoane? Păi cam 12-15 ore de stat la rând.

traseu parascheva

Uite cum arată traseul enoriașilor

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut nou pe email. Vei primi un singur email pe săptămână cu ultimele articole.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.