BOR este primul dușman al ortodoxiei

Trăim vremuri foarte șubrezi pentru credință, începem să nu mai credem în nimic, începem să ne lepădăm de cele sfinte.

Toate astea nu pentru că noi nu am mai crede în Dumnezeu, ci datorită fețelor care îl reprezintă. Nu cred că în istoria țării am mai avut la cârma bisericii o persoană atât de ingrată. Un dușman al propriului sistem.

BOR nu este biserica, nu este religia. BOR este o corporație cu angrenaj politic. Tot ce văd în acțiunile lor mă scârbește și nu se diferențiază cu nimic de clasa politică.

Mi-e milă de preoții cinstiți, sincer mi-e milă. La Galați avem un preot căruia i se promite de ani de zile o biserică. El slujește într-o fostă alimentară, la un parter de bloc s-au închiriat mai multe spații și s-a făcut biserică. Pe amărâtul ăla l-au călcat controalele pentru că un coleg de al lui avea suspiciunea că face bani și nu dă bisericii.

Omul ăsta, este implicat 100% mereu în viața comunității și mereu este prezent la datorie prin ajutor. Însă acești oameni nu pot ieși la lumină datorită unor măscărici ca Daniel.

PreaMăscăriciul nu are nimic sfânt, e om și prin natură e supus greșelii însă mie îmi lasă impresia că aici e vorba de obraz gros și rea voință.

Mi-ar place să le răspund la fel, când îmi vin la ușă de Crăciun să le spun că sunt neinvitați însă mi-aș vărsa furia pe un om nevinovat, pe un angajat al bisericii despre care nu știu nimic, dacă e bun sau dacă e o scârbă.

Nu imi place să dau în oameni doar pentru că au colegi dezaxați.

Văd acum oameni în vârstă care se dezic de biserică, oameni care până vineri erau 100% pro biserică. Tineri care oricum nu aveau respect pentru biserică, acum nici nu vor să mai audă de ea.

În esență nu trebuie să renunțăm la credință, ea este moralitatea umană. Însă ne putem ruga direct celui de sus, dacă avem preoți de treabă, da putem să mergem la ei.

Mulți așteaptă ca Guvernul să facă ceva și împotriva bisericii, nu va face nimic. Biserica controlează prea multe instituții și câștigă alegeri, finanțează campanii și alte afaceri, deci nimeni nu se va atinge de biserică.

Pentru că vin alegerile și dacă iese Daniel să spuna „Votați x că e omul lu’ Dumnezeu” ăla are din start minim 500.000 de voturi fără efort(vizibil).

Am văzut pe la anumite televiziuni, oameni din trusturi care au călcat în picioare atitudinea BOR. Sincer le spun felicitări, nimeni nu a avut tupeul necesar până acum, nici o persoană publică nu a riscat până acum să se declare dușmanul lor.

Despre Oprea & CO nu mai scriu, mi-e silă de ei.

2 comentarii la „BOR este primul dușman al ortodoxiei”

  1. In ultimii ani cred ca preotii s-au abatut mult de la rolul lor in societate, poate in mediul rural sa mai intalnesti preoti in adevaratul sens al cuvantului, cat despre cei din orasele mari li se vad caracterul si menirea la sarbatorile mari(craciin, boboteaza,paste) cand iti rup soneria

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.