Citeam la Marius că a dat un sac de bani pe un aparat de gătit sau friteuză cu aburi.
Deși costă 1000 lei, el nu e mulțumit de ce a cumpărat, poate face ceva greșit?
Eu am aparatul ăsta de la Tefal și am dat 350 lei la promoție.
Sunt atât de mulțumit că l-am recomandat mamei și surorii, mama îl folosește foarte des.
Cel mai des fac mâncărică de legume cu carne, e simplu, pui totul în aparat și își face treaba într-o oră.
Mai ridici capacul din când în când să verifici dacă mai trebuie apă, dacă consistența este ok.
Îmi place că păstrează complet gustul legumelor și mâncarea chiar iese bună.
De ce să folosești aparat de gătit?
În primul rând pentru timp, efectiv pui ce vrei în recipient, setezi programul și îți vezi de treabă.
Se curăță super ușor, practic doar vasul din interior se spală, materialul e așa fain că se curăță la jet de apă.
Mâncarea iese super gustoasă și păstrează proprietățile legumelor și a condimentelor.
Programele : coacere, orez, desert, iaurt, cereale, risotto, reîncălzire, tocană, abur, supă, prăjire și fiebere.
Pentru fripturi și pește am grătar electric de la Tefal dar nu prea i-am dat de cap, îmi ies cam uscate.
Peștele îl gătesc la tigaie, m-a învățat un nutriționist : 10 minute pe o parte, 10 pe partea cealaltă într-o lingură de ulei de măsline.
Dacă e necesar la interior să se mai fiarbă, atunci pui capacul la tigaie.
Înainte de a găti peștele, dat cu sare și mirodenii și lăsat 30 de minute să tragă sarea, apoi procedeul cu tigaia, atât!
Ceafa de porc o fac într-o tigaie mică tip gril, pus apă și capacul pentru a ieși fragedă.
După care se scoate capacul pentru a prinde crustă! Cam atât de simplu!
Sfat : să amplasați aparatul sub hotă sau măcar la geam, nu sub mobilier pentru că ies aburi și umflă mobila.
E oarecum lângă hotă și lângă geam. Nu sunt probleme cu aburul.
Cred ca chestie d-asta are sor-mea, dar tot de la Delimano si e foarte mulțumită. S-ar putea să fim noi proști să nu știm să folosim, nu că obiectul e chiar nasol. Eu rămân la clasicul cuptor de acum.
La cuptor mă enervez că durează prea mult. Cartofii îi fac la cuptor, în tava cu hârtie de gătit.
Tocănița cu carne bag la aparatul de gătit, iese super ok, arunc legumele și aia e.
Trebuie să mă mai joc cu grătarul electric că e păcat de el, măcar pentru pește.