Home » Personal » Blog » Unde au dispărut blogurile vechi?

bloglove


Citeam la Arhi că nu mai găsește bloguri de citit sau ce citea el, nu se mai actualizează.

Am stat și m-am gândit la ce zice el și ce spuneai și comentatorii lui. Eu m-am apucat de blog prin 2008, deci acum 8 ani de zile.
Acum 8 ani de zile aveam aproape 21 de ani, deci o altă minte, un alt statut și alte țeluri.

Pe vremea aia scriam fix ca pentru vremea aia. Înjuram, scriam prost, făceam greșeli gramaticale și scriam și foarte mult personal.

Am avut mai multe tranziții de maturitate prin care am trecut și odată cu asta și textul meu s-a schimbat. Prin 2009 îl înjuram pe Zoso și făceam chestii cu Blogatu.
Acum ascult ce mai zice Zoso și îl ignor pe Blogatu.

Pe vremea aia scriam orice îmi trecea prin cap. Mă expuneam maxim, acum nu pot să mai fac asta.
Am un alt statut, am alte persoane în jurul meu, am altă mentalitate.

Atunci aveam un trafic mai mare, probabil rahaturile scrise atrăgeau, acum eu cu mâna mea mi-am triat publicul pentru că nu îmi mai doresc acel public.

Atunci scriam mult și prost, acum încerc să scriu cât mai util.

Și după toată istoria mea mi-a dat seama că și cei din vechi au trecut prin asta. Unii s-au reprofilat și scriu si acum, alții se concentrează pe altceva, alții pur și simplu s-au văzut fără esență în timpurile astea noi și au cedat.

Și eu am avut multe dispariții din peisaj însă am revenit mereu, e o chestie a mea pe care îmi face plăcere să o fac.

Arhi spunea că poate s-au lăsat că nu mai făceau bani, posibil. Eu nu făceam bani, făceam dar rar. Acum fac mai des, dar e cert…nu banii m-au ținut aici, pasiunea m-a ținut.

Nu sunt ipocrit să spun că banii nu mă interesează, vreau să fac bani din proiectele mele dar știu că întâi trebuie să primeze pasiunea.

Prin 2008 eram o mână de oameni care scriam, eram mici și înjuram vârfurile că nu ne ajută. De atunci și până acum am cunoscut mulți oameni mișto prin blog și m-au învățat multe.

Da, încă mai înjur, încă am stilul ăla direct dar am învățat să așez altfel lucrurile, să nu mă mai bag în orice.

Sunt totuși 8 ani de la primul blog, în 8 ani oamenii se schimbă, se maturizează, unii își mențin pasiunile.

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

commentscomments

 1. Marius spune:

  Eu butonez din 2010 pe bloguri. Pana atunci o ardeam cu CS-ul. Am avut perioade si perioade… cand m-am implicat in alte proiecte, cand incercam marea cu sarea.
  Dar… n-am renuntat. Un articol pe saptamana, la doua saptamani… cand s-a putut.

 2. VASI le R spune:

  Îmi place să scriu pe blog, dar parcă nu mai găsesc ceva bun de scris. Gândesc prea mult, în loc să las gândurile să se așeze… pe taste. Blogul personal nu vreau să-l închid, chiar dacă îl abandonez mai mult timp. 🙂

 3. Malin spune:

  Arhi e doar un papagal frustrat care dupa ce a ajuns unde a ajuns cum a ajuns se crede buricul pamantului si considera c-a ramas singurul blogger relevant si citit din toata Romania. Sunt zeci, poate sute de bloguri mai noi si mai vechi care publica articole relevante si care merita citite si sunt zeci de articole bune care se viralizeaza pe social media zi de zi. Nu inteleg de ce dai atat de multa importanta a ceea ce zice el, cand cei care te citesc si cei pe care-i citesti scriu ceea ce te intereseaza.

 4. cKy spune:

  L-Am menționat pentru ca de acolo mi-a venit ideea de articol. Analiza e făcuta adcandu-mi aminte de gașca veche. De cei care eram și acum nu mai sunt. Încercăm să explic și sa îmi explic de ce nu mai sunt acele bloguri active.
  În rest, arhi are stilul și publicul lui. Nu poți rezista dacă nu ai un stil propriu. Nici el nu cred ca are pretenția ca ar scrie articole relevante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name *
Email *
Website

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.