Sari la conținut

Tinmar Ind scoate armele contra Electrica și Enel

tinmar

Războiul pentru client este mai dur ca niciodată, mai ales în condiţiile în care evoluţia preţurilor şi a consumului nu anunţă nimic spectaculos.

Tinmar Ind, companie ale cărei afaceri ar putea atinge pragul de 700 de milioane de euro în 2015 din comerţul cu energie, gaze şi produse petroliere, spune că una dintre principalele direcţii de dezvoltare pentru anul acesta este intrarea pe segmentul clienţilor casnici de energie.

Tinmar Ind, companie controlată de omul de afaceri Augustin Oancea, este pregătită astfel să acceseze un teritoriu controlat cu autoritate în acest moment de marile companii de distribuţie şi furnizare a energiei Electrica, Enel, CEZ şi E.ON.

Potrivit datelor din rapoartele Au­to­rităţii Naţionale de Reglementare în do­meniul Energiei (ANRE), în Ro­mâ­nia sunt mai bine de 8,5 milioane de puncte de consum în domeniul casnic, com­parativ cu cele aproape 322.000 de puncte de consum din segmentul co­mer­cial.

De aici rezultă că lupta este foarte aprigă pe clienții casnici, ani de zile piața de energie a fost „neglijată” de către investitori. Mai exact spui a fost închisă acestora.

Odată cu „tupeul” Digi Energy de a penetra monopolul, Tinmar Ind schimbă direcția și își dorește o bucată din piața de energie clienți casnici.

„Printre cele mai importante pro­iecte începute de com­panie anul trecut se numără şi dema­rarea proce­durii de intrare în piaţa con­suma­torilor casnici de energie elec­trică în România. În 2016, unul dintre cele mai importante pro­iecte este imple­mentarea logisticii nece­sare furni­zării energiei electrice la con­sumatorii casnici din România“, spun reprezentanţii com­­paniei.

Oancea devine astfel al doilea an­tre­prenor local care încearcă să „spar­gă“ monopolul din acest sector, în con­tex­tul în care anul trecut operatorul de tele­com RCS&RDS, controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari, a declarat că vrea să realizeze o reţea paralelă de dis­tribuţie a electricităţii în municipiul Ora­dea şi în vecinătatea Timişoarei, proiect care, susţin reprezentanţii com­paniei, ar duce la facturi cu 10% mai mici pentru consumatorii din regiune.

Dincolo de intrarea pe piaţa consu­ma­torilor casnici de energie, repre­zentanţii Tinmar spun că un alt obiectiv al companiei este extinderea pe pieţele externe. Astfel, compania a obţinut anul trecut licenţa de furnizare de energie electrică în Serbia, Turcia şi Bulgaria.

Sursă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.