Cele mai bune mașini de spălat de la Miele

Când vorbim de mașini de spălat și bune Miele în frază, automat discuția se duce spre cea mai bună mașina de spălat existentă. Miele este titanul în industrie și de 100 de ani continuă să fie nr.1 în lume.
Am realizat că nu toată lumea a auzit de ei, nu pentru că nu ar fi numărul 1, ci pentru că sunt mașini de spălat ceva mai scumpe și nu la fel de impinse în publicitate.

Istoria Miele
În 1899 familiile Miele și Zinkann au pus bazele companiei, au pornit de la 11 angajați.
Inginerul Carl Miele și omul de afaceri Reinhard Zinkann au fondat o companie pentru fabricarea separatoarelor de cremă în Herzebrock. Principiul lor de ghidare devine filosofia de afaceri: Imer Besser adică (mai bun și mai bun).

Pe baza tehnologiei obținute prin separatoarele de cremă, inginerul Carl Miele produce și prima mașină de spălat electrică în anul 1901
prima-masina-de-spalat
Compania a urcat vertiginos, au început să dezvolte motoare de autovehicule, însă baza a rămas mereu pe inovarea mașinilor de spălat.

Tradiția Miele i-a păstrat pe locul 1 și după mai bine de 100 de ani, o spun topurile mondiale :Care este cea mai bună mașină de spălat.

Din gama Miele este greu să alegi cea mai bună mașină, toate sunt făcute cu același simț de răspundere, aceeași tradiție și blazon.
Alegerea se face deobicei în funcție de buget și nevoi, calitatea este oricum prezentă.

Dar ce face din Miele mașina de spălat numărul 1?
Aș începe în primul rând cu linia de producție și asamblare. Deși Miele s-a extins global, continuă de zeci de ani sa își producă propriile piese și să le asambleze în fabrici din Germania.
Abia în 2009 Miele vine cu o linie de producție în Brașov, cu greu a externalizat producția.

Chiar dacă par a fi mașini scumpe, eu tot aș da banii pe modelul ăsta, deși este cel mai ieftin. Însă dacă aș avea bugetul necesar, nu cred că aș ezita să dau 9800 lei pe modelul ăsta WPM de 1600 RPM cu capacitate de 9kg

Atenția la detalii
Spre deosebire de alți producători, au pus mult accent pe durabilitate. A fost atent la tamburii folosiți(au patentat tamburii faguri), la uzura excesivă a vitezelor de rotație, antifonarea mașinilor de spălat și evident, tabla utilizată.

Deși pare că am descris producția unui tanc, nu este deloc o marcă care produce chestii robuste și doar durabile. Din contră au pus bazele inovărilor ECO în materie de mașini de spălat prin gama EcoLine din 2010 iar în anii 2001 – 2004 au fost primii producători care au investit masiv în protejarea firelor textile spalate.
În 2011 lansează aplicația InfoControl Plus, aplicație ce permite controlul asupra tuturor aparatelor Miele dotate cu opțiunea de control.

Și astăzi în întreaga lume, 90% din spălătoriile profesionale folosesc mașini de spălat și uscătoare Miele. Sunt mai scumpe, însă și-au dovedit în timp eficiența și durabilitatea. O mașină de spălat scumpă la achiziție, va deveni ieftină peste ani, în sensul că nu va cere reparații sau chiar înlocuirea prea curând.

Și totuși nu arată a OZN
Am descris atât de mult, încât fără poze ați spune că este vreun OZN, nu e chiar așa. Miele decide să lanseze seria de mașini de spălat W. În această serie dorește să introducă tot ce este mai bun, dar cu un design simplu.
Se pune accent tot mai mult pe programele intuitive, practic utilizatorul își poate combina singur ciclurile individual, ori poate lăsa mașina să decidă când termină.

Nu vi se pare wow? Părinții meu au o mașină de spălat care nu știe să spele sub 2 ore, o șosetă dacă arunc în ea, tot 2 ore spală minim. Îmaginați-vă ce înseamnă 2 ore de spălat, câtă risipă de bani și timp când astăzi un ciclu obișnuit durează maxim 30 de minute.

miele-seria-w
vezi masini spalat

Miele rămâne numărul 1 și pe gama de uscătoare de rufe, este evident că Miele clasa T1 pare a fi o gamă din altă lume, uite ce prețuri au aici. Cu niște prețuri ce sar lejer de 6000 lei, însă vin dotate cu finisare pe aburi, eco friendly, pompă de aer cald, tamburi în formă de fagure, iluminare tambur, senzori de umiditate, etc. Când ești high premium, pui cam tot ce există în piață în propria mașinărie!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.