Se vinde Vodafone

Se vinde Vodafone, doar că este vorba de Vodafone Italia. Bine, bârfele din piață spun că Vodafone se chinuie să vândă și în România.

Doar că după țeapa Telekom – Orange, e cam greu să mai vedem o astfel de tranzacție. Vedem că Telekom se chinuie să vândă și restul și nu prea are cui.

Vodafon în România ar putea fi vândut doar unor străini, asta cred eu, din România nu prea ar avea cine să îi cumpere și nici de ce!

Revenind la Vodafone Italia, una din cele mai mari piețe ale Vodafone, rezultatele nu sunt prea bune. Nu știu cum acționează ei acolo, ce politică au, dar dacă este similară pieței din România e cam clar.

Strategia lor până acum a fost cam asta : nu investim, tragem tare pe profit mare și apoi vedem noi. Mai știm noi o companie cu aceeași strategie.

Iar așa cum notează Profit, cam am dreptate:

Vodafone caută să obțină numerar și să-și îmbunătățească performanțele financiare vânzând părți ale afacerii sale, inclusiv subsidiara sa din Spania, după ce anterior a încheiat acorduri pentru vânzarea operațiunilor din Ungaria și Ghana. De asemenea, afacerile sale din Marea Britanie vor fuziona cu Three UK pentru a crea cea mai mare rețea de telefonie mobilă a țării, evaluată la 15 miliarde de lire sterline.

Grupul elvețian Swisscom a intrat în discuții exclusive pentru a cumpăra întreaga afacere a Vodafone din Italia, pentru 8,6 miliarde de euro, fiind planificată o fuziune cu subsidiara sa italiană Fastweb.

2 comentarii la „Se vinde Vodafone”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.