Românii fac liste pentru viitorii membrii în Guvern

Românii fac liste pentru viitorii membrii în Guvern. Mă amuză dar mă și întristează.

A apărut o listă în care românii fac propuneri pentru Guvern.

În esență e o idee bună însă majoritatea propunerilor vin pentru niște oameni pe care nu îi cunoaștem și e cam nasol. Am văzut că se fac propuneri spre bloggeri, oameni de afaceri și jurnaliști.

În realitate nu e tocmai roz, l-am văzut pe Moise Guran ca propunere la finanțe. Băi eu îl respect și îmi place, dar nu cred că dacă e bun în teorie pe sticlă, poate fi neaparat bun in practică cu puterea pe mână. Pentru că nu știu ce experiență de management și coordonare are Guran.

Prin vis, să presupunem că următorul guvern ar fi ales din rândul cetățenilor. În primul rând trebuie să elimini toată clasa politică actuală încât să nu o poată otrăvi pe cea nouă.

În al doilea rând în caz de eșec, vechile gușe vor râde cu fundul și își vor aștepta rândul implorând-ui să se întoarcă.

Da, sunt de acord că ar trebui să restructurăm toată clasa politică iar în sistem să intre doar oameni capabili și bine plătiți. Dar cred că pentru asta îți trebuie o selecție riguroasă.

S-ar putea prin intermediul unui ONG perfect obiectiv să se centralizeze niște cv-uri, apoi candidații să treacă printr-o serie de teste, planuri date, arătat hibele și să vină cu propuneri. Cine face punctajul cel mai bun (să presupunem că sunt mai mulți) să intre într-o comisie.

Numărul 1 să ia postul iar numerele 2-3-4 să devină echipa numărului 1.

Da așa ai putea crea o clasă politică, însă asta necesită ani, mulți ani și practic nu ai cum să aștepți. Pentru că o criză politică afectează grav economia și mediul de afaceri. Doar azi la anunțul că Ponta și-a dat demisia, euro a sărit de la 4.43 la 4.44, o creștere de 0.32% în prima secundă.

Pe lângă asta se pot face proiecte în ministere, cu angajări de manageri de proiect. Dacă e nevoie de o autostradă îl chemi pe Gigi cel mai bun, termini proiectul și se întoarce la ale lui, contractul ține cât este proiectul. Dacă mai ai de treabă, îl mai chemi.

Pentru că nu putem fi cei mai buni la toate, eu mă pricep la una, tu la alta, el la alta. Și atunci nu face sens să mă ții pe mine x ani doar pentru un proiect rapid. Aici e vorba de proiecte de aplicat. Pentru restul structurilor este nevoie de oameni stabili.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut nou pe email. Vei primi un singur email pe săptămână cu ultimele articole.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.