Redbull, energizant sau drog fatal?

Știm toți ce este Redbull, am auzit pe la tv că unii au zburat atât de tare încât corpul a rămas undeva lat iar sufletul s-a ridicat la cer.

Probabil ați încercat și acea nimicitoare combinație de redbull cu wiskey, eu le-am încercat.

Sunt un tip care nu reacționează la energizante, așa mi s-a obișnuit organismul. Beau foarte multă cafea și ness încât un energizant e mizilic pentru mine. Însă cunosc și persoane care după două guri de coca cola se învârt ca titirezul.

Deși auzim des că redbull dăunează,  ignorăm mesajele pe principiul „mie nu mi se poate întâmpla ” , greșit.

În noaptea de 29 am fost la un mini revelion organizat de companie, am mers cu mașina așa ca am ars-o pe redbull.

Prima doză a fost ok, ba chiar am dansat până am eliminat (zic eu). De la a doua doză deja îmi era scârbă,  energizant parcă mirosea a pișat iar de gust…parcă mestecam cauciuc ars.

Am mai dat cu apă,  suc, doar să schimb gustul. Ușor,  ușor amai terminat și a doua doză  și în curând am dat cep celei de a treia doză.

Cât sunt eu de rezistent, începuse să îmi joace ochii în cap, mâna îmi tremura pe țigară,  pierdusem pofta de mâncare iar energia lipsea.

Da, energia dispare pentru că organismul tău nu mai poate, este obosit iar sângele ăla care circulă acum mai repede nu te mai energizeaza ci te doboară.

A fost prima dată îmi viața mea când m-am temut că pot să pățesc ceva, ceva din prostie. Mă apucase o paranoia, zici că fumam ceva nu am baut energizant. Inima îmi bătea ca nebuna, vorbeam amețit și încleștat. Poate dacă as fi consumat și ceva alcool ar fi fost fatal, alcoolul ar fi ridicat starea de „energie” până când organismul ar fi zis „gata ba, mori te’dracu”.

Și acum îmi aduc aminte că începusem să am grijă să nu mai forțez,  dansam mai selectiv, turnam multă apă în minte pentru a mă hidrata, mergeam des la baie pentru a elimina.

Dacă aș fi fost unul din puștanii ăia care au murit, adică să fi fost beat, plin de wiskey și energizant, euforic, oare aș fi realizat prin ce trece organismul meu? Cu siguranță nu, aș fi zis că e o stare de bine și aș fi zăcut mort prin baia localului.

în mare parte trebuie să știi și ce să faci atunci când organismul te trage de urechi.

Eu am ajuns acasă,  ochii încă dansau, am mestecat o bucată de carne dar mestecam mecanic, parcă trăgeam de ceva cauciucat. Așa că am continuat să mestec, consumam energia și mă ținea ocupat.

Poate pare o prostie dar eu m-am apucat de mâncat semințe,  aveam nevoie de sare, organismul meu plângea după săruri,  trebuia să recuperez ce pierdusem prin efort și transpirație.

Așadar după 2 ceaiuri, mers iar la toaletă,  mâncat,  mâncat semințe și stat în pat la căldură pentru a transpira iar, tensiunea și-a revenit, eu nu mai tremuram iar după 2 ore am putut să și adorm.

Așadar nu te juca,  eu sunt conștient ce poate face acest energizant magic doar că am fost prea cocoș,  eu beau multă cafea deci nu o pot păți.  M-am înșelat.

Acum când vrei să încerci combinații deastea proaste, gândește-te dacă e bine, dacă poți duce, alții au crăpat,  eu m-am speriat, tu poți muri prostește.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut nou pe email. Vei primi un singur email pe săptămână cu ultimele articole.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.