Home » Tech News » RCS&RDS deține 53% din piața de internet fix

RCS&RDS este lider în furnizarea de internet fix din România, furnizorul deține 53% din piața de internet, asta însemnând că Telekom + UPC + AKTA + NExtgen și restul nu reușesc la un loc să întreacă RCS.

Clasamentul arată cam așa :
RCS&RDS – 53%
Telekom – 26% (mare parte în rural)
UPC – 11%
Restul – 11%

  • Cote de piata

RCS&RDS este cel mai frecvent intalnit furnizor de internet fix in gospodariile din Romania. Cota RCS&RDS este mai mare in mediul urban (63%), in special in Bucuresti (77%) si urbanul mare (72%).
Telekom este al doilea furnizor utilizat la nivel de gospodarie, cu o cota totala de 26%, dar este lider in mediul rural, cu o cota de 53%.
UPC ocupa locul al treilea, cu 11% .
Akta (DCS) este cel de-al patrulea jucator pe piata de internet fix, fiind intalnit in 9% din gospodariile din mediul rural.
Pe regiuni, RCS are mai multi abonati in jumatatea de vest a tarii (Nord Vest, Vest, Sud Vest), dar si in Centru si Bucuresti. Telekom are mai multi abonati in Sud si Nord Est, regiuni pe care le disputa cu UPC.
Cotele furnizorilor mai mici (locali sau regionali) sunt mai mari in zonele nedeservite preponderent de RCS&RDS, in special in Sud si Sud-Est.
In ceea ce priveste numarul total de abonamente la internet fix, cotele de piata ale furnizorilor reflecta in oglinda gradul de raspandire a acestui serviciu in gospodarii, in conditiile in care 98% din gospodarii au de regula un singur abonament de internet fix.

  • Alte servicii folosite de la furnizorul de internet fix

91% dintre abonatii RCS&RDS au si servicii de televiziune de la acest furnizor si aproape jumatate dintre ei au si telefonie fixa tot de la RCS&RDS.
94% din gospodariile cu internet fix de la Telekom au de la acest furnizor si un alt serviciu.
Ca si in cazul RCS&RDS, clientii UPC mai folosesc de la acelasi furnizor in primul rand servicii de televiziune.

Restul de articol aici

, , , ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name *
Email *
Website

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.