Probleme articulații de la poziția cu care ținem telefonul în mână

De câteva zile am observat că îmi tremură degetul mic și degetul mare de la mâna dreaptă, asta se întâmpla în special când butonam telefonul.

Parcă îmi lăsa efectiv mâna fără putere, simțeam o furnicătură și la nivel de cot. Ba chiar și când umblu cu mouse-ul parcă am o problemă.

Așa că am început să îmi cercetez problema! Am descoperit repede. Eu țin telefonul aproximativ ca în poziția din poză. Am observat că atunci când apuc iar telefonul în acea poziție, îmi solicită articulația degetului și îmi tremură mână.

O altă problemă ar fi și poziția la birou, că țin cotul suspendat, nu îl țin pe masă când lucrez la pc.

Observând asta, am încercat 2 zile să îmi corectez modul prin care utilizez telefonul. Prima e să nu mai țin telefonul pe degetul mic (are 169 grame), a două, să încerc să limitez umblatul pe ecran doar cu degetul mare, iar a treia măsură, să țin cotul pe birou.

Imediat (probabil se refac articulațiile), a început să îmi dispară starea de disconfort, dar când îl iau din obișnuință la fel, instant o resimt.

Am căutat puțin și pe internet despre asta și am găsit (rezum) cam așa : Privitul în jos la telefon, precum și ținerea acestuia în mână cu încheieturile flexate în timp ce derulăm sau scriem la tastatură, solicită articulațiilor și mușchilor noștri să facă altceva decât ceea ce le dictează evoluția lor: să stea în aceeași postură pentru o perioadă lungă de timp, să țină o greutate mare și să se miște în mod repetat într-o gamă scurtă de mișcări.

Nu mi-aș fi pus problema asta dacă felul în care îmi simțeam mână, nu mă ducea cu gândul la o paralizie, pentru că așa îmi simțeam degetul și parcă și mâna.

Am mai găsit ceva : „Smartphone pinky” sau „texting thumb”, sunt denumirile date afecţiunilor provocate de telefon degetelui mic sau celui mare. Deşi încă nu există termeni medicali, aceste problemele există şi sunt tot mai des întânite.Modul în care ținem telefonul în mână este extrem de important. Majoritatea persoanelor susţin telefonul pe degetul mic, lucru care duce la deformarea degetului. Desi inițial, poate părea o problemă care ţine de aspectul inestetic, în timp, pot apărea probleme mult mai grave.

Iar medicii confirmă. Cabinetele sunt pline de astfel de cazuri. „Sunt patologii, sunt deja descrise, smartphone pinky, din engleză, pentru degetul mic, sau smartphone thumb, pentru degetul mare, unde pacienţii au tot felul de dureri, furnicături, contracturi ciudate pe care nu şi le explică. Articulaţia încărcată greşit se deformează şi pot apărea artroze precoce. Sunt pacienţi care au degetul modificat”, Andrei Popescu, chirurg ortoped. –aici sursa.

Practic, ce am găsit în textul de mai sus, asta simt și eu! Chiar acum când scriu, simt că poziția degetului mic nu este firească, când țin mâna pe tastatură sau pe mouse, parcă degetul mic de la mâna dreaptă stă mult mai deplasat în exterior față de celelalte. Și cu cât îl țin mai departe, cu atât mai mult simt furnicăturile sau contracturile.

Mă uitam dacă inelele alea de se lipesc pe spate sunt bune. Dar nu cred că rezolva problema, poate nu aș mai sprijini telefonul pe degetul mic, dar asta ar însemna să țin alte degete prin inelul ăla și oricum, nu rezolvă problema degetului mare.

Cred că soluția ar fi să tastez cât mai puțin și eventual cu două mâini. Sunt curios dacă ați auzit sau ați simțit astfel de simptome.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut nou pe email. Vei primi un singur email pe săptămână cu ultimele articole.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

4 comentarii la „Probleme articulații de la poziția cu care ținem telefonul în mână”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.