OpenOffice vs Microsoft Office

OpenOffice vs Microsoft Office, la prima vedere probabil toata lumea merge catre Microsoft Office.
Sa explic pe scurt, trebuie sa fac un referat pentru un laptop la munca. Am un buget in care sa ma incadrez.
Din bugetul repectiv trebuie sa iau si un laptop ok, sa aiba si licenta windows si mi s-a recomandat sa am si licenta office.

Problema este ca licenta office este al naibii de scumpa si depaseste cu multa bugetul alocat, practic trebuie sa tai din resursele laptop-ului si nu imi doresc asta.

Stiu ca exista solutia OpenOffice care este free si face cam tot ce face office by microsoft. Chiar stiu oameni din companie care il folosesc si este ok.

Pe pc-ul de la munca am Linux, deci am libre office care e limitat, asadar nu prea imi dau seama care sunt diferentele intre microsoft office si openoffice.

Ma intereseaza sa pot face in mare cam aceleasi chestii ca pe office 2010 si sa fiu curat. Da pot hack-ui eu un office dar nu am nevoie de asta. Nu vreau sa transpir cand vin controale sau sa ma trezesc ca fac astia un update si imi strica toate fisierele.

Deci in concluzie, care ati utilizat ambele aplicatii, ce parere aveti? Merita sa dai 1000
+ pe o licenta pe 1 an sau mai bine te obisnuiesti din timp cu varianta OpenOffice?

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut nou pe email. Vei primi un singur email pe săptămână cu ultimele articole.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

10 comentarii la „OpenOffice vs Microsoft Office”

  1. Nu am ucrat prea mult pe openoffice , dar cat am lucrat nu am intampinat probleme , acuma depinde si ce vrei sa faci nu stiu daca are la fel de multe optiuni ca microsoftul , dar nu cred ca se merita decat in cazul in care este un pachet promotional cu windows 8.1 bing si licenta office inclusa .
    Cel mai bine ar fi sa instalezi pe calculatorul personal si sa vezi daca se muleaza pe cerintele tale .

    Răspunde
  2. Intreb si eu ca nu dau cu parul, se pot prelucra in Open Office fisierele facute in Microsoft Office, sau ai doar optiunea sa le deschizi si atat, mentionez ca nu am folosit OpenOffice, folosesc licente… momentan Office 2016 full, iar daca le poti prelucra mai vre-o sansa le mai deschizi in forma in care raman dupa OpenOffice, cu Microsoft Office ? Multumesc pentru eventualele lamuriri, intrb deoarece am avut un conflict de pareri cu un coleg pe tema OpenOffice…
    Ve multumesc, spor la Tst 🙂

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.