Ne pregătim de Black Friday, dar ești sigur că știi ce să îți cumperi?

De câțiva ani de când tot urmăresc fenomenul Black Friday tot observ un lucru, în 90% din cazuri cei mai mulți cumpără lucruri de care nu au nevoie doar pentru că văd ȘOC și SUPER OFERTĂ.

Prea puțini sunt cei care știu să cumpere de Black Friday, să urmărească produsele. În mare parte ieși mai câștigat dacă cumperi după Black Friday. Atunci când magazinele vor să scape de stocurile produselor lansate acum un an de zile și vor să aducă produse noi.

Da sunt produse de Black Friday care merită cumpărate, însă voi nu le veți prinde niciodată pe alea pentru că nu știți care sunt, nu le cunoașteți prețurile și oricum sunt în număr foarte limitat.

Deobicei produsele ȘOC le găsim la magazinele consacrate, asta pentru că acolo este un trafic imens, toată lumea cumpără ceva ce are etichetă de 40% reducere.

Puțini știu că pot găsi reduceri bune pe magazine mult mai slabe în trafic. Traficul lor mic nu e datorită produselor, ci a banilor. Este greu să concurezi cu un magazin care are o cifră de afaceri de câteva sute de mii de euro într-o zi obișnuită.

Așadar când vrei ceva, caută și pe magazine mai puțin cunoscute. Da acolo nu vei găsi reduceri ȘOC pentru că nu își permit reduceri șoc, însă sunt reduceri reale. Acele magazine vor să vândă și vând cu o reducere încât să aibă și un profit.

Un exemplu îl vom găsi pe FASHION unde oricum cele mai multe magazine vor băga la înaintare articolele din sezoanele ce s-au închis sau stau să se închidă. Magazinele de haine sunt cam singurele care au adoptat modelele europene de retail. Adică „Trece sezonul, lichidăm stocul”.

Pe IT nu veți găsi niciodată super reduceri, veți găsi reduceri reale dar nu super reduceri. Pentru că acest segment este în permanență căutat.

Oamenii cumpără acum de pe net telefoane cum dau like pe facebook, însă la haine sunt reticenți. Chiar dacă Zara de exemplu vinde în mall geaca o geacă cu 400 ron iar aici o găsim la 99 ron.

La fel și la încălțăminte. La fel și la parfumuri. Deși ne cumpărăm deseori același parfum, mereu avem tendința să îl mirosim întâi și apoi să îl cumpărăm.

De exemplu eu îmi cumpăr mai mereu Full Speed de la Avon, la reprezentanți îl găsesc cu 40 lei doar parfumul, aici îl găsesc cu 65 Ron tot setul care conține :
Gel de dus pentru par si corp, 250 ml
Deodorant Full Speed, 150 ml
Apa de toaleta Full Speed, 75 ml
Deodorant antiperspirant cu bila.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut nou pe email. Vei primi un singur email pe săptămână cu ultimele articole.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.