Sari la conținut

Una cu monitorizarea calculatorului de serviciu

Am văzut și eu pe internet foarte multe comentarii referitoare la acel caz în care unu a fost dat afară pentru că o ardea pe internet de la calculatorul companiei. Mai multe detalii a scris Gabriel.

Hai să vă zic una, eu fix în acest moment scriu de pe laptop-ul de serviciu. Folosesc laptop-ul de serviciu și în scopuri personale pentru că sunt atât de dependent de el la job încât ar trebui să umblu cu două laptop-uri după mine.

Sunt conștient că orice fac pe laptop se stochează și se monitorizează, sincer nu am nici o problemă. Este normal ca o companiei să aibă dreptul să monitorizeze un angajat.

De exemplu acel angajat poate vinde o mare bază de clienți, poate are termene limită și el încearcă să facă capătul la Candy Crush.

Angajații trebuie să înțeleagă un lucru, acele calculatoare nu au voie să fie compromise.
Deobicei aceste calculatoare sunt legate direct la rețeaua intranet a companiei, compromiterea unui astfel de pc poate duce la dezastre reale pentru companie.

Atunci ce faci? Înveți fiecare Gicuță cum să nu instaleze orice rahat de pe internet sau banezi accesul la tot ce înseamnă rețele de socializare și diverse site-uri?

În plus, tu ca cetățean poți face multe tâmpenii pe internet, tot ce faci e cu ip-ul societății, oricine vrea să se răzbune pe tine, se răzbună de fapt pe societate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.