Mașina de spălat are scurgeri de apă

Scurgerile de apă la mașina de spălat sunt printre cele mai comune defecțiuni întâlnite. Cred că nu este model care după ceva timp să nu dea apă pe afară.

Sunt mai multe tipuri de scurgeri de apă, unele necesită intervenție service, altele pot fi remediate de voi acasă.

Inclusiv cele care necesită service se pot face acasă, dar aveți nevoie de piesele de schimb potrivite. Dacă vă pricepeți să navigați pe marele internet, atunci vă puteți comanda singuri piesele.

scurgeri-apa-masina-de-spalat

Acestea sunt cele mai comune piese care produc scurgeri, însă de la model la model pot apărea scurgeri și din alte modele. Sunt foarte comune și foarte ușor de reparat.

Garnitura hubloului : este garnitura de etanșare dintre ușa și cuva mașinii de spălat. Trageți de ea, observați dacă este ruptă, dacă găurile de scurgere nu sunt înfundate, dacă aceasta mai stă bine pe poziție. Ștergeți cu puțin oțet și încercați să o repoziționați la loc.

Rămâne apă în cuvă : Această defecțiune apare des datorită utilizării inadecvate a detergentului. Detergentul nu a reușit să se dizolve tot, astfel acesta s-a depus pe orificiile de scurgere. Nu-i nimic, puneți în cuvă puțin Calgon tablete sau gel și rulați un ciclu de spălare cu mașina de spălat goală.

Vezi soluții de întreținere mașina de spălat

Acum trecem la lucrurile ce necesită puțin mai multă muncă din partea dumneavoastră, să îi spune partea tehnică.

Prima dată mutați mașina de spălat și observați care este locul în care se scurge apa. Ați putea fi atent și pe mașina de spălat, este posibil să fie la vedere fără să desfaceți carcasa.

Asigurați-vă că ați decuplat mașina de spălat de la orice sursă de curent electric!

Considerăm că ați identifica sursa, știm care este și acum trecem la treabă.


Înlocuiți furtunurile de alimentare

inlocuire-furtun-alimentare

Opriți robinetul de alimentare cu apă sau  și desfaceți furtunurile de alimentare din partea din spate a mașinii cu un clește reglabil. îndepărtați vechile garnituri. Instalați garnituri noi în ambele furtunuri și reconectați conductele de alimentare. Dacă furtunele sunt ruginite și au semne de crăpături, mai bine le înlocuiți cu totul.

Dacă totuși scurgerea nu era de la furtunele de alimentare, atunci desfaceți capacul mașinii de spălat și priviți în interior.

Dacă ați observat ca în timpul centrifugării, mașina scoate un zgomot tot mai intens sau de lovituri. Atunci verificați bine tambrurii și suruburile de susținere a cuvei. Acestea se pot slăbi în timp și descentrează mișcările, fapt ce duce la scurgeri de apă. Dacă suruburile de susținere a tamburilor nu au nici o problemă, atunci verificați picioarele de susținere a mașinii de spălat, acestea ar trebui să fie ajustabile și ușor de reglat.

Pompa de apă : Odată ce ați dat jos carcasa, puneți mâna pe pompa de apă în jurul alimentării, puteți pune un șervețel uscat pentru a nu confunda senzația de rece cu umiditatea. Dacă șervețelul se umezește, localizați șuruburile de susținere și scoateți pompa. Analizați pompa bine, ar putea fi doar înfundată nu neaparat defectă.

Cureaua : Nu e mare lucru aici de spus, se vede clar dacă cureaua este prea uzată sau chiar ruptă. Dacă cureaua este foarte uzată, aceasta alunecă și nu mai produce mișcarea optimă, astfel că nu mai bagă sau extrage corect apa. Modelele mai noi de mașini de spălat nu prea mai sunt dotate cu curele, acestea sunt pe direct drive.

Furtunul de alimentare cuvă: Am mai descoperit o posibilă problemă când pierde apă, furtunașele interioare.

Scoateți capacul de sus al mașinii de spălat și verificați dacă furtunașele sunt bine prinse, este posibil ca de la trepidații să se fi slăbit colierele.

Dacă totusi observi că sunt prea multe piese de înlocuit, știi că mașina ta de spălat are mulți ani de când o folosești…va trebui cel mai probabil să renunți la ea în detrimentul unei mașini de spălat noi.

Daca consideri ca e timpul sa iti iei o masina noua de spalat, verifica butonul de mai sus, ti-am selectat cele mai noi modele de masini de spalat din acest moment.

Pentru ajutor specializat e bine să apelați la un service autorizat de Mașini de spălat rufe.

Am scris foarte multe articole aici pe blog, despre cum să o alegi, care îți este bugetul, care sunt cele mai bune.

Dacă ai nevoie de ajutor, îmi poți lăsa un comentariu aici sau poți să îți alegi un model de mașină de spălat

Vrei o mașină de spălat rufe nouă?Enter Title

Selecție cu cele mai apreciate mașini de spălat rufe

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut nou pe email. Vei primi un singur email pe săptămână cu ultimele articole.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

0 comentarii la „Mașina de spălat are scurgeri de apă”

 1. Am cumpărat o mașină de spălat Beko cu uscător ( produs nou) prin eMag și când mi a adus-o curierul , in timpul transportului și când a pus-o pe poziție s-a scurs putina apa din ea… Am desigilat-o și am constatat că in cuva era putina apa … Oare mi -au trimis un produs resigilat ??? E normal sa curgă putina apa dintr-o mașină de spălat noua, nefolosita încă? Mulțumesc anticipat pentru răspuns.

  Răspunde
 2. Am o mașină de spălat beko de 7luni acum îmi curge apă pe sub ea, când se alimentează ptr clătire nu ia balsamul toată apa curge jos. Mulțumesc, aștept răspuns.

  Răspunde
  • Aceeasi problema am si eu cu un Arctic (am masina de 6 luni). Cand trage apa pentru clatire, de sub ea curge apa. Toate filtrele sunt curate. Iar hainrlele nu miros a balsam, desi trage balsamul.
   Si eu vreau un raspuns!
   Ce poate fi?

   Răspunde
   • Scoateti capacul de sus a masinii, sunt 2 furtunase mici prinse cu colier, au o pozitie incordata si cel mai probabil s-au slabit colierele de la trepidatii.

    Răspunde
 3. Am o masina de spălat rufe lg f4j6tg0w 2in1 cu uscator… Problema ei este ca a inceput sa curga apa di ea prin parte de jos… La orice program as da… Ma poate ajuta cineva? Va rog!

  Răspunde
 4. Am o mașină de spălat INDESIT , merge perfect – am observat că pe garnitura de la hublou erau două fisuri , apoi am tras si la fixarea pe cuva in partea de jos era puțină rugină , am scos garnitura să o inlocuiesc cu alta nouă . Dar cum fac cu rugina ( am solutii de tratare ) însă mă gândesc garnitura nouă se mai fixează pe cuva ? Ce mă sfătuiți. Mulțumesc

  Răspunde
 5. Buna ziua am o masina de spalat whirlpool si o alimentez cu apa pe unde pun detergentul si cand o alimentez masina merge perfect doar ca imi curge apa pe sub ea nu o retine inauntrul ei iar cand stoarce hainele la viteza mare face un zgomot ca si un tractor parca ar zangani ceva in ea !am sunat la depanero ca este sub garantie doar ca nu a venit nimeni deocamdata ! Imi curge apa pe jos!

  Răspunde
 6. Va sal am o mașină indesit wI 105 (ex) îmi curge apa pe lingă semeringul din spate unde e și fulia prinsa am dat cu superglu dar la centrifugare începe iar ce pot pune sa nu mai curgă în rest este ok

  Răspunde
 7. Bună ziua!
  Curge apa în continuu în mașină de spălat , s a umplut cu apa și a presat pana a deschis ușa.
  Îmi puteți spune care poate fi cauza?

  Răspunde
 8. Buna ziua!
  in cauza masina de spalat cu uscator Samsung, noua ! ( are 10 spalari )
  Doar la uscare lasa o dara de apa sub ea , este normal ?

  Răspunde
  • Nu este normal, prima data verificati la zona de scurgere scame daca nu cumva e supraplina.
   daca e ok si nu pe acolo varsa, scoateti capacul de deaupra si vedeti daca nu cumva vreun furtunas a cedat din colier de la trepidatii.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: