Ma las de fumat!!!

Am citit pe diferse site-uri de medicina si chiar am stat de vorba cu un medic pentru a-mi da cateva sfaturi pentru a scapa de acest viciu.

Atat site-urile cat si medicul m-au sfatuit sa imi fac o lista de dorinte, un jurnal in care sa imi scriu pasii, chinurile etc. Dar sa ma si recompensez baneste din banii ce i-as fi aruncat pe tigari.
Deci ca jurnal voi folosi blogul, ca e tot un jurnal doar ca e public, poate asa voi imi veti da sfaturi si ma veti sustine sau dece nu, poate invatati si voi ceva din asta.

In acei pasi scrie sa imi stabilesc clar o data la care sa ma las de fumat, ok fixez data de azi 18.04 ora 19:00
Pasul 2. In perioada in care faci pasul de a te lasa, cica trebuie sa ai ori un program foarte incarcat ori sa ai concediu incat sa dormi mereu, concediu nu am, program incarcat am mai mereu, deci pot incepe.
Pasul 3. Sa imi anunt familia, prietenii ca ma las si sa ma sustina : Ii voi anunta la ora 19:00

Pasul 4 : Stabilirea Motivatiilor :
Imi voi face o lista cu toate motivele pentru care vreau sa ma las de fumat, o voi pune atat pe blog cat si in portofel pe o foita, atunci cand incep sa cedez sa ma apuc sa o recitesc.

Pasul 5 : Imi voi face o pusculita in care voi arunca zilnic 12,20 ron echivalentul a unui pachet de tigari, din bani voi cumpara ceva saptamanal pentru a realiza si mai mult cati bani arunc si ce as putea face cu ei. De pilda mi-as lua haine, in doua luni de strans mi-as lua o plasma, poate un telefon nou, poate as baga geamuri fumurii la masina….etc.
Pasul 6 : sa reduc drastic numarul cafelelor, 10-12 pe zi momentan. Iar bani si sanatate distrusa si acolo.

Intr-un alt sfat mai spune ca e bine sa iti planifici programul incat sa ai la ce te gandi , eu ma gandesc la timpul pe care il am liber.
Cred ca voi proceda asa, atunci cand sunt la birou si am 1-2 timpi morti, voi accesa repede blogul si voi incerca sa imi pun pe pagina gandurile si chinul pentru a ma tine ocupat.
Cand ajung acasa si nu am ce face, cred ca ma voi baga in cateva sesiuni de poker, voi citi foarte multe articole de strategie de pe Pokerstrategy. Pokerul este o disciplina, daca eu reusesc sa ma disciplinez pentru a ma lasa de tigari, cred ca voi reusi sa fac asta si la poker.

Am de gand sa imi cumpar si niste vitamine pentru a-mi curata putin organismul, subtiez sangele si sa ma apuc si de ceva alergari.

Cand imi voi face lista de motivatii voi reveni cu o postare si dece nu, reactii din zilele de chin, metode folosite sa scap de ispita.

Sugesti? Greseli?
Fiti liberi sa va exprimati opinia!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.