Sari la conținut

Locuri de vizitat în Chișinău?

Nu am fost niciodată în Chișinău și astfel apelez la cei mai experimentați, voi!

Inițial doream să fac un concediu Iași-Oradea-Budapesta-Bratislava-Viena-Timișoara-Sibiu-Brașov-Iași.

Doar că e cam aiurea, cam puține zile disponibile și mulți km de parcurs.

Eu rezist, dar copilul cam are rău de mașină și l-am cam termina traseul, mai ales Iași-Oradea.

Așa că m-am mai holbat pe internet și am văzut niște zboruri ieftine Chișinău-Praga, că na, Iașiul nu mai are curse, aproape deloc.

Am găsit Chișinău – Praga la 150 lei/persoană, retur la fel. Dacă mai fac și Wizz Club pe care dau 350 lei/an, mai economisesc 300 lei din dus-întors, practic aproape că scot banii pe abonament.

Și dacă tot e Chișinău – Praga, aș sta 1 zi la dus în Chișinău și o zi la întors. Pot să merg și direct cu maxi-taxi, dar aș prefera trenul, tocmai pentru motivul expus mai sus, rău de mașină la copil.

Trenul, din ce văd e ieftin Iași-Chișinău-Iași 3 persoane, 500 lei moldovenești. Așa mai bifez un stat/capitală, vedem și Chișinău.

Am văzut pe booking că la Chișinău sunt cazările cam ca la Iași, dar găsesc ceva 50-70 euro o noapte.

Apropo, să intrați pe pagina de facebook Calea Ferată din Moldova să vedeți ce mișto comunică vs CFR-ul nostru.

Tot de pe pagina lor am aflat că poți lua bilete de tren la Praga de la 66€ sau că au cazare în gară, cea mai scumpă 400 lei moldovenești (24H).

Deci, ce e de vizitat într-o zi la Chișinău? Am pus pe listă Parcul Valea Morilor momentan, dar cred ca mai am timp de 2-3 obiective.

2 comentarii la „Locuri de vizitat în Chișinău?”

  1. Eu am fost in Chisinau si merge de un weekend. Mai mult nu. Nu inteleg cum de n-ai fost tu acolo avand in vedere ca esti foarte aproape de ei. In afara de drumuri proaste cred ca este o experienta de bifat. Oricum e mai ieftin decat la noi si trebuie sa testezi macar un castel, sa gusti niste vin. Obiectivele sunt relativ aproape, in afara de castel, te poti deplasa la pas, oricum au varza transportul in comun. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.