M-am apucat impreuna cu inca 2 vecini sa ne izolam apartamentele pe exterior. Stiu ca este o lucrare in trend acum si vreau sa va dau cateva sfaturi.
In primul rand nu va pripiti sa dati curs primei oferte, indiferent de pret. De exemplu eu am la bloc 4-5 insi care se ocupa cu izolatii, etc. Dar pentru ca ii cunosc ce fel lucreaza, cum se tiganesc si pentru ca au facut multe lucrari in zona, am vazut cum lucreaza. Si culmea erau si mai scumpi si cu polistiren de 5cm.
In al doilea rand trebuie sa iti impui din prima stilul de lucru, cum sa acopere scobiturile dintre placi, cum sa faca la denivelarile de placi.
Un search pe net te ajuta sa iti alegi si materialele, nu va zgarciti ca daca te mai combini cu alti vecini va ajunge si mai putin. Pana la urma nu faci zilnic izolatii.
Preturile variaza de la etaj la etaj, asta si datorita segmentilor de schela 9cei mai multi le inchiriaza), schela de la parter pana la etajul 4 costa cam 50 de lei pe zi, deci daca „meseriasii” se misca greu, vei simti in pret.
Un sfat important este sa mergi sa vezi lucrarile facute de cei cu care te-ai inteles, nu te limita doar la lucrarile facute anul asta ca nu ai ce feedback sa primesti. Intreaba unde au avut lucrari acum 1 an sau 2 si mergi si discuta cu beneficiarii.
Eu impreuna cu vecinul de sub mine asa am facut, nu numai ca mi-a placut ce am vazut dar pentru ca ne-am combinat 3, ne costa si mai putin.
Facem totul cu polistiren de 10 cm, materiale alese de noi. Pretul e sub ce am fsot ofertat pana acum. Cei pe care ii cunosc imi faceau cu 5 cm si cereau 3000 , baietii astia ne fac cu 10 cm si cer asa : etajul 2 2200, etajul 3 2400 si eu la 4 2600.
Este important sa iti lucreze cu placile intregi, am vazut multi care bucatesc polistirenul doar sa le vina lor mai bine cand il prind. Nu va lasati pacaliti ca „Ala de 5 e mai bun ca se onduleaza dupa placa blocului”, nu e treaba ta asta, diferenta dintre 5 cm si 10 cm e ca si cum ai purta o geaca mai subtire sau una mai groasa iarna, vara e vorba de cum lasa zidaria sa capteze sau nu caldura.
Ma uitam la un studiu cu aparatul termic, pe un bloc fara izolatie termica fata de un bloc cu izolatie de 5 cm , diferenta de grade era de fix 3 grade celsius. Adica fix nimic.
Sunt destui „meseriasi” ca e usor sa intinzi o placa, dar conteaza cum se intinde. Eu am avut pretentia ca fiecare scobitura dintre placi sa fie „scormonita”, materialul prost sa fie dat jos si sa incarce cu material scobiturile. La sufragerie am niste modele in relief ale blocului, special s-a cumparat polistiren de 3 cm pentru a decupa in forma modelului incat sa vina la nivelul peretelui.
Un alt sfat este sa stati langa ei, nu ca v-ati pricepe sau sa ii sacaiti, ci doar pentru ca sunt mai atenti cand lucreaza 🙂
Voi ati facut o lucrare de genul asta? Sunteti multumiti? Cat a costat?
e cu dusa si intoarsa asta cu anveloparea apartamentelor folosind polistiren..in Germania deja s-a demonstrat ca datorita polistirenului apare egrasia dupa 3-4 ani de la montare..este o solutie ok doar in combinatie cu ferestre din lemn sau polistiren cu perforatii (muult mai scump decat cel folosit in mod curent)..orice numai ca sa respire peretele..sau sa se mearga pe principiul aerisirii apartamentului in fiecare zi cu ferestrele larg deschise si dotarea cu un dezumidificator performant 🙂
Eu faceam mucegai inainte de izolatie, acum am izolt si interiorul + rigips anti apa.
Ferestrele le tin doar deschise pe perioada verii, dezumidificator urmeaza sa incep sa folosesc, ma uitam de mult dupa unul dar nu isi avea rostul la momentul ala. Placa blocului zici ca e din carton :))
din ce am citit din studiul respectiv..in primii 3 ani se vedeau imediat rezultatele..nu se mai facea mucegai in interior..numai ca peretele actiona ca un burete..acumula si acumula umezeala si ne mai realizandu-se transferul, datorita placarii, umezeala la interior avea sa-si faca simtita prezenta..de aia trebuie dezumidificator..ca sa preia acea umezeala absorbita de perete 🙂
Oricum vreau sa vad cum se va simti aerul in casa dupa ce termina lucrarea. Inainte chiar aveam nevoie, se forma efect de sera, dar repet nu isi avea rostul pentru ca aerul umed era mult prea intens deoarece peretii is prea subtiri si actionau ca un calorifer!
cel mai misto e sa ai pereti din caramida..din aia PoroTherm..te doare la basca..nu-ti trebuie nici un polistiren..dar tocmai de aia costa mult..o casa numai din caramida PoroTherm te ajunge o avere!
La casa, asta e bloc facut acum 20 de ani:)
stiu..eu nu stau tot in bloc facut de mai bine de 20 de ani..ba chiar mai vechi ca unele..dupa instalatia electrica mi-am dat seama: conductor de aluminiu in loc de cupru 🙂
Unde am stat eu 16 ani, era blocul vechi si facut de ceasca, s-a vazut ca erau blocuri bune, unde stau acum….zic mersi ca nu pica un zid.
PS: Prevad ca devenim consateni 🙂
pai unde stai acum sunt blocuri din alea noi? ..deja tragi spre mare? te cheama briza? 😀
Noi, dupa 90 incoace. Da 🙂 si cred ca as avea si o solutie de avarie acolo in caz ca nu gasesc unde sa dorm in prima luna, desi nu as dori sa depind de nimeni. As prefera sa economisesc ceva incat sa am pana gasesc un job.
Ma atrage zona pentru ca o si cunosc cat de cat, plus potentialul zonei.
aha..compris..pai te asteptam la malul marii, noi, constantenii toti 😀
Momentan e doar un gand apasataro, lipseste click-ul ala sa declanseze plecarea!
cunosc feeling-ul…numai ca la mine astept acel click sa o tai din tara asta care se scufunda precum Titanicul..incet, dar sigur!