La birou avem dozatoare de apă, noi le zicem Țevian 🙂 eu consum inclusiv apă de la canal acasă.
Familia însă bea apă de la canal dar filtrată prin cană specială, înainte consumam multă apă plată la bidoane mari, dar am observat că nu e mare schemă.
Totuși, bănuiec că trebuie să nu ai probleme și să tolerezi apa aia.
Am un coleg care are niște probleme, efectiv nu poate bea nici apă plată îmbuteliată nici direct de la canal. A făcut teste la toată apa posibilă pe piață, nimic!
Așa că a ajuns la o soluție de filtrare foarte scumpă dar zice el că aia aduce apa în parametrii necesari lui.
Bine, de fapt el are ditamai stația de ionizare și are cam următoarele funcții:
– Ionizator de apa performant cu patru placi de electrozi
– Transforma apa de la robinet in cinci tipuri diferite de apa cu o simpla apasare de buton
– Ecran LCD mare
– Rezervor incorporat pentru imbunatatirea electrolizei
Ionizator apă alcalină
Un ionizator de apă alcalină este un dispozitiv care modifică compoziția chimică a apei potabile, în principal prin crearea de ioni negativi de hidroxil (OH-) și de ioni pozitivi de hidrogen (H+). Acest proces este cunoscut sub numele de „ionizare” și are ca rezultat obținerea apei alcaline ionizate. Ioni negativi de hidroxil conferă apei un caracter alcalin, iar ioni pozitivi de hidrogen contribuie la proprietățile sale antioxidante.
Ionizatoarele de apă alcalină sunt utilizate în special pentru consumul uman și se susține că aduc diverse beneficii pentru sănătate. Unele dintre aceste beneficii presupuse includ:
- Reglarea pH-ului corpului: Se crede că consumul apei alcaline ajută la menținerea echilibrului pH-ului din corp, astfel încât sănătatea să fie îmbunătățită.
- Proprietăți antioxidante: Ioni negativi de hidroxil și ioni pozitivi de hidrogen ar putea juca un rol în combaterea radicalilor liberi și protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
- Hidratare îmbunătățită: Se susține că apa alcalină are o structură moleculară mai mică, ceea ce ar permite celulelor să absoarbă mai eficient apa și să se hidrateze mai bine.
Este scump dar spune el că altă soluție nu a găsit pentru a duce apa în paramentrii necesari, când e vorba de sănătate, asta este, dai!
Am mai testat cândva la o rudă o chestie de asta dar nu îmi prea plăcea gustul, colegul meu spune că apa consumată de el este ok la gust.
Acum ceva vreme mă suna o cunoștință să îmi propună ceva de genul dar la un preț mai mic, pe la 6000 lei, însă, dacă nu am nevoie….nu am de ce.
Apa mea este tare, cam lasă calcar, o soluție ar fi să îi pun niște filtre, însă sunt conștient că nu voi avea o apă calitativă cum poate produce un astfel de aparat.
apa cu ph alcalin e mai mult teapa, pana sa ajunga acolo unde conteaza in stomac trece prin diverse zone ale corpului in care isi pierde toata partea alcalina
atentie mare la calcar, eu am avut 2 runde de probleme la rinichi si durerile sunt fenomenale (citeam pe net ca depasesc durerile femeilor la nastere, nu pot sa confirm sau sa infirm ca nasteri nu am facut), pana la 30 de ani apa minerala am consumat doar cand eram plecat de acasa si eram intr-un oras cu apa cu gust de canal (bucuresti si constanta), iar plata o consider si acum tzeapa maxima. acum consum apa standard filtrata prin cana brita si apa minerala (poiana negri, dorna, borsec) si de mai bine de 7-8 ani nu am mai avut probleme cu rinichii. ultima tura cu pietricele de 0.5cm m-a facut sa caut si sa intreb pe langa mine de rezolvari, si pe la doctori am primit raspunsul ca „unii produc pietricele si asta este”
Apa filtrată folosesc și eu, tot prin cană. de curând m-am dat și pe sifon că e mai puțin acidulat fața de apa minerală.
colegul care a ajuns la aparatul ăsta alcalin are o problemă mai specială si i-a fost recomandat de medic.