Încă o țeapă piramidală Gold River Media

Ciprian Lospa, șeriful internetului românesc a mai găsit o țeapa, Gold River Media are la bază țeapa despre care am scris Gift of Legacy, doar că au dus noua schemă la un alt nivel.

Cum funcționează? Știți că există platforme care te pun sa dai click pe reclame sau să faci vizionări la diverse clipuri.

Acele platforme sunt legit și dau câțiva cenți, acum mulți ani dădeam și eu astfel de click-uri. Doar că Gold River Media promitea 1-3 dolari per vizualizare.

Ei, până aici frumos, doar că pentru a atinge sumele minimale ai nevoie să mergi la un nou nivel pentru că nivelul de începător îți oferea doar câteva clipuri.

Deja se simte mirosul de țeapă? Pentru următorul nivel trebuia să plătești 120 de dolari țeparilor iar aceștia îți ofereau 3 trailere pe zi, deci un „câștig” de 6 dolari pe zi.

Schema nu se oprește cu nivelul 1, merge la nivelul 2 unde trebuie să plătești 440 de dolari pentru 10 taskuri/zi.

Și acum începe schema piramidală, țeparii au dezvoltat un sistem de afiliere prin care tu trebuia să aduci alți naivi în sistem pentru care primeai bani. Asta le asigura țeparilor „abonamente” rapide de la naivi și o creștere super rapidă.

Dacă aduci 10 persoane, ăștia îți dadeau 500 dolar să faci o petrecere, să îți faci poze cu logo-ul țeparilor.

Practic așa ei beneficiau de o expunere imensă pe rețelele sociale, din banii păgubiților. Pentru că ăia 500 de dolari provin de la cei 10 noi inscriși.

Se insistă maxim pe noi recruți pentru că real compania țepară nu primea de nicăieri bani pentru acele vizualizări.

Așa că în luna a doua când tu faci vizualizări, dacă nu ai trecut la un nou nivel, ei trebuiau să te plătească oricum.

Cum altfel să te plătească decât din banii celor noi intrați?

Ca țeapa să fie țeapă, toate transferurile se făceau prin Cryptomonede iar când cortina s-a tras iar oamenii au început să se plângă, țepele au continuat.

Unii s-au trezit cu „conturile” înghețate iar pentru a fi deblocate trebuiau să trimită 50 de dolari „pentru validarea contului bancar”. Deci, pe ultima sută de metri încă mai țepuiau.

Ciprian Lospa a făcut iarăși un clip foarte bun, îl el expune și alte țepe, vizionare plăcută!

6 comentarii la „Încă o țeapă piramidală Gold River Media”

  1. Ciprian Lospa, șeriful internetului românesc … Moamă ce a trecut timpul și cum au evoluat unii(și au regresat/stagnat alții…eu dă exemplu) Parcă mai ieri Ciprică lospa îi dădea sfaturi lu opencube să nu mai scrie așa mult că-i obosesc cititorii :)))

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.