Cum aleg cel mai bun fier de călcat?

fier-calcat-tefal
Orice produs în lumea asta are niște specificații și un tipar. Oamenii trebuie să aleagă produsul cel mai potrivit pentru ei, din păcate, de cele mai multe ori suntem orbiți de acele buline mari „reducere”, astfel cumpărăm robotic orice , fără să ne analizăm nevoile.

Îți voi prezenta câteva aspecte de luat în seamă, aceste criterii te vor ajuta să pleci din magazin cu inima împăcată.

Conform criteriilor tare de utilizare, trebuie să știi ce fier de călcat alegi, fiecare funcție în plus aduce o mărire de preț.

 • Ai nevoie de un fier de călcat cu aburi sau simplu?. Fierul de călcat cu abur poate fi folosit întotdeauna ca un fier de călcat doar pentru uscare, dar nu și invers.
 • Bugetul pentru nevoile dumneavoastra. Dacă aveți de călcat multe haine săptămânal, trebuie să identificați ce tip de materiale călcați des. O utilizare mai intensă pe diferite materiale, aduce după sine un fier de călcat cu mai multe funcții.
 • În timp ce călcați rufe, firul poate fi un impediment, astfel că un fir flexibil va asigura o călcare mai lejeră, dar și o depozitare.
 • Dacă ești stângaci, asigurați-vă că fierul are un cordon pivotant,un cablu de pivotantă poate ajuta, de asemenea, să păstreze firul din calea pentru tălpii de fier. Trebuie să urmăriți și butoanele de comenzi pe ce parte sunt amplasate.
  Verificați întotdeauna dimensiunile și greutatea fierului de călcat, un fier prea greu duce inevitabil la o utilizare mai grea.
 • Mai mare este mai bine atunci când vine vorba de greutate. Mai mare înseamnă că fierul are destulă greutate încât să netezească materialul fără efort de apăsare din partea utilizatorului. Însă, mai greu duce la punctul de mai sus.
 • Funcția auto off, aceasta oprește fierul dacă staționează de prea multă vreme în stația lui de depozitare ori în poziția „în picioare”. Această funcție este una de siguranță, poate ai terminat de călcat și l-ai uitat în priză.
 • Alege un fier de călcat cu multe găuri de aburi. Prin găurile de aburi se eliberează evident aburului, cu cât sunt mai dese, cu atât mai bine ajută la eliminarea cutelor din material, în special la călcarea bumbacului.
 • Capacitatea în watti , cu cât este mai puternic, cu atât mai rapid furnizează abur în cantități mari.
 • Suprafața tălpii, unii spun că e bine să fie mare, dacă este mare calci mai mult material. Însă dacă este prea mare, nu te prea ajută la suprafețe mici, cum ar fi gulere de camașă, mâneci, etc.
 • Anti-calcar și autocurățare, este evident că această opțiune nu trebuie să lipsească. Ca orice produs expus la apă, fierul de călcat poate acumula calcar. Dacă se acumulează calcar, se astupă găurile de abur, împiedică încălzirea, deci durata de viață s-ar scurta enorm.

Ce brand aleg pentru fierul de călcat?
Aici este iar o discuție veche, marii retaileri spun că astăzi toate companiile au expertiza tehnică necesară. Eu spun că marii retaileri au interes să spună asta, doar le primesc produsele la raft.
Achiziția unui aparat electrocasnic este ca la mașini auto, Dacia nu se va compara niciodată cu BMW, cum la fiare de călcat Hausberg, Gorenje sau Taurus nu vor fi niciodată la nivelul Tefal.

Tefal și-a dedicat întreaga industrie spre materiale și aparate de înaltă performanță, astăzi Tefal este peste mulți producători în întreaga lume. Ai aici o selecție de fiare de călcat Tefal pe criteriile de mai sus –>>Vezi fiare de călcat Tefal<<–
Philips, ei s-au băgat în tot ce are ștecher și se bagă în priză. Dacă în materie de televizoare smart și frigidere nu prea au succes, pe parte de fiare de călcat și electronice mici de bucătărie sunt lideri. Am făcut pentru tine selecția pe fiarele de călcat Philips –>>Vezi fiare de călcat Philips<<–

 

 

0 comentarii la „Cum aleg cel mai bun fier de călcat?”

 1. Salutare! Eu am dat preferinta unei statie de calcat bosch de 6 bari, in loc la amea de 4.5 bari! Si sunt foarte multumita! Aburul patrunde mai adinc in tesatura si indreapta cutele acolo unde statia de 4,5 bari nu face fata! Indreapta imediat, si intradevar timpul calcatului a scazut considerabil! Recomand cu mare placere…. De cand am luat statia calca tot prin casa:))
  https://2get.ro/product/tds6080

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.