Eu Presedinte!!!

Sa ne imaginam un scenariu ca in filme, chiar era un film cu unul care ajunsese din greseala presedintele americii.
Cum ar fi ca un anume tip, sa spunem eu(m-am ales pe mine pentru a putea formula mai bine articolul) as beneficia deodata de simpatia populatiei. Un scenariu gen, toti s-au saturat de clasa politica, de coruptie si nu mai vor la putere un om cu trecut dubios sau parghii politice. Asa ca toti incep sa ma promoveze intens, sa spunem ca am calitatile mult dorite, cinstit, pentru populatie, ferm, abilitati de comunicare cu masele si coordonare. Nu am nevoie de studii politice (desi am) pentru ca orice presedinte nu s-a nascut presedinte, din cauza asta au zeci de consilieri pe diverse domenii, ca sa devina presedinte din omul ce era.
Si uite asa ii vine ideia unuia sa ma promoveze pe net, de acolo pleaca zeci de sheruri si usor , usor popularitatea imi creste. Clasa politica m-ar batjocori, o parte din oamenii de rand m-ar condamna ca sunt prea tanar si totul este doar o gresela. Insa as avea si aprecierile celor ce m-au promovat. Cum ar fi sa vina peste Romania un astfel de scenariu, un om simplu ce a trait mizeriile acestei tari si sa doreasca ceva mai bun pentru ea.
Un om cu un singur discurs ” Voi m-ati adus aici, eu am sa incerc sa fac totul pentru voi” . Cati politicieni ati auzit vreaodata sa spuna sincer „Am sa incerc”, toti fac nu incearca!
Si ca in acel film, devin presedinte. Nu stiu care e spilul dar pentru asta stau zilnic in sedinte cu ai mei consilieri. Nu cunosc oameni politici dar nu cred ca am nevoie.
Ideia unui astfel de scenariu ar fi ca atunci cand un om ajunge acolo, partidul sau oricine altcineva sa nu aiba ce sa ii ceara sau cum sa il manjeasca.
Oricum stiu engleza mai bine ca basescu iar spre deosebire de ponta, licenta mea e reala.
Cum ar fi ca un presedinte sa adune cei mai priceputi oameni din tara , sa ii aseze la o masa si sa ii intrebe : cum iesim din asta? Cat ar dura daca am reabilita asta? Cum crestem locurile de munca? Cum imbunatatim nivelul de trai?
Intrebari adresate unor oameni capabili, nu actualilor ministri.
Daca as fi presedinte, m-ar ruga in genunchi de Mugur Isarescu sa vina ministru al economiei.
As forma ministere din cei mai buni oameni pe domeniile lor, asta pentru ca tara asta e saraca. Nu poate iesi din intuneric atat timp cat nu se vrea.
Nu vorbim de faptul ca se fura, probabil se va fura mereu insa la noi nu se vrea sa se faca nimic. Vorbim de o saracire a populatie, cu cat populatia e mai infometata cu atat e mai predispusa la iobagie.

Deci eu, tu, el Presedinte?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.