Sari la conținut

Digi Romania lanseaza 5G

Digi Romania lanseaza 5G azi. Testele s-au facut deja, arata foarte bine.

Astfel, Digi Romania va fi primul operator care va lansa serviciul 5G pe segmentul consumer.

Abonatii care detin telefoane compatibile 5G vor trebui sa sune in call centerul Digi Romania si sa ceara activarea serviciului.

Digi Romania reuseste sa ofere „nu doar pe foaie” serviciile viitorului, dupa Volte si VoWifi, servicii deja existente si 100% functionale, acum vine si lansarea 5G.

Asta in contextul in care ceilalti operatori au lansat serviciile dar au ramas mai mult la nivel de comunicare media.

Operatorul va include in oferta si cateva modele de telefoane compatibile tehnologiei 5G.

Compania a anuntat deja lansarea pe BVB.ro

Dorim să informăm acționarii și investitorii că azi, 27 iunie 2019, filiala din România a Societății, RCS & RDS S.A.(“RCS&RDS”),anunță lansarea comercială a noului serviciu Digi Mobil 5G Smart,ce va fi furnizat prin intermediul primelor stații de emisie 5G ale RCS&RDS.Lansarea marchează și startul procesului de dezvoltarea viitoarei rețele 5G a RCS&RDS.Lansarea va avea loc în cadrul unui eveniment de marketing organizat în Centrul Vechi al Bucureștiului, la care au confirmat prezența inclusiv reprezentanți ai autorităților și presei. Ulterior lansării serviciului, clienții serviciilor Digi Mobil a le RCS&DS vor avea acces la servicii cu viteze 5G și latență mică, furnizate prin intermediul primelor stații de bază 5G ale RCS&RDS. În următoarele săptămâni, pe lângă stațiile de bază 5G active din București, RCS&RDS va lansa serviciul și în următoarele cinci localități din România:Constanța și Mamaia, Oradea, Cluj-Napoca și Iași. Începând din luna septembrie a acestui anest e previzionată lansarea serviciului în Sinaia, Bușteni, Predeal, Brașov, Poiana Brașov, Timișoara, Craiova și Sibiu. Dezvoltarea rețelei 5G va fi graduală (la fel și investițiile plănuite pentru o asemenea dezvoltare), urmărind interesul pieței față de această nouă tehnologie

6 comentarii la „Digi Romania lanseaza 5G”

 1. Păi cum adică Digi, că zicea Vodafone că ei or anunțat primii cu 5G în România.
  Mă rog, e chestie de principiu, dar e bine deci că vom avea servicii 5G.
  Sînt foarte curios care este părerea utilizatorilor și dacă s-ar putea, un review al utilizării rețelei 5G, care fiind încă la început de drum, evident că vor mai fi loc de îmbunătățiri. Sau așa cum se spunea într-o reclamă, nu spun cui(!), „Viitorul sună bine” !

  1. In centrul vechi este deja activ, trebuie sa sune cei cu terminale compatibile. Am vazut niste imagini cu 400-500 mbps download.
   E doar inceputul, momentan nici frecventele nu sunt alocate.

   La cat de mult a dezvoltat RCS retelele si beneficiind si de retea terestra, eu zic ca va fi lider pe segment.

 2. Viteza la Gigi pe 4G este până la 100 Mb. Am colegi, în centrul Bucureștiului (afară), viteza pe 4G este între 1.33 Mb și 10 Mb. Îmi este teamă să mă gândesc cu cât va crește pe 5G 🤭😏

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.