Home » Personal » De ce ne sperie schimbarea?

Am scris zilele trecute că în viaţa mea urmează o schimbare legată de job, am spus că detalii am să dau la momentul potrivit.
În toate aceste zile a trebuit să pun în balanţa mai multe aspecte pentru a lua o decizie dacă accept sau nu o schimbare profesională care la rândul ei implică şi schimbări pe plan personal.

Eu unul mi-am pus multe întrebări până am ajuns la o decizie, prin decizia mea şi trecutul meu am realizat că nu mă sperie schimbările, provocările şi noile începuturi.

Tot din diverse discuţii şi forme de a-mi însuşi cât mai multe informaţii am dedus că oamenii sunt foarte speriaţi de schimbări.

Mai exact urmează să plec undeva unde nu s-a făcut nimic niciodată, acest nimic a fost influenţat de mai mulţi factori. De lamentare, de lipsă de oameni capabili, mentalităţi şi frică.

Cumva unul din oamenii cu care va trebui să lucrez şi mă înţeleg şi bine cu el a aflat că urmează să lucreze pe stilul meu, sub mentalitatea mea. Nu ştiu cum a aflat, poate a dedus, poate a văzut anumite chestii sau poate a fost direct informat.

Nu contează cum a aflat, ce contează este că am observat că este temător. Deşi ştie bine că stilul meu de a lucra este unul competitiv şi productiv, cumva o dă de gard.

Acum stau şi mă gândesc, dacă ştii că stilul vechi te-a ţinut pe loc, nu a fost productiv şi benefic, de ce te temi?
O fi oare pentru că te-ai obişnuit slow sau nu îţi poţi vedea adevărata valoare? (intrebare generala, cum gândiţi voi o chestie de genul ăsta?)

Eu vin cu un plan, cu o viziune şi cu un feedback care demonstrează că se poate, el îmi spune mereu că nu se poate, că nu merge, că o să mă conving. Ok, de unde atâta lipsă de încredere în plan, în mine (care i-am demostrat), în mentalitate?
Bă dacă pe planul precedent nu a mers, ce putem pierde? Mă gândesc că respectivul este din zonă , asta ar putea întări credinţa lui, eu zic că tocmai pentru că vine din zonă şi-a atribuit mentalitatea zonei.

De unde frica asta a oamenilor pentru schimbare? Oamenii care nu sunt dispuşi să îşi asume anumite chestii nu au cum să aibă succes. Nimeni nu se duce nicăieri la sigur, nimeni nu începe proiecte la sigur, pentru că altfel am fi toţi oameni de succes şi totul ar fi bine nu?

Voi cum vedeţi ce am scris eu mai sus?

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name *
Email *
Website

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.