Cum să cureți mașina de spălat rufe

Pentru o parte din dumneavoastră acest articol va părea straniu „Cuva se curăță?”. Ar fi ca în bancul ăla cu „Săpunul e murdar….dar este săpun, nu?”.

Ei bine, cuva mașinii de spălat se curăță chiar dacă avem impresia că nu se poate „murdări”, de fapt aici nu vorbim de murdărie.

Cuva mașinii de spălat este metalică și ca orice obiect metalic care ia contact cu apa, are nevoie de tratament. Pentru că se depunde calcar, impurități din dero, din haine , etc.

Mașinile de spălat cu încarcare frontală economisesc mai mult detergent și energie electrică, însă datorită poziționării cuvei și a încărcării, acestea sunt deseori supuse apariției de mucegai, mizerie adunată sub cheder și mirosuri neplăcute.

Nu vă închipuiți că trebuie să curătați ceva după fiecare spălare, nu! Este suficient odată pe lună să acordați puțină atenție aparatului care vă face hainele purtabile.

Nici nu am să recomand vreun produs miracol, o să ne descurcăm cu ce avem prin casă.

Ce ne trebuie
:

  • 2 cesti de otet
  • 1/4 ceasca de bicarbonat de sodiu
  • 1/4 ceașcă de apă
  • Și un burete
  • un recipient

curatare cuva

Cum le utilizăm:
1. Începem să amestecăm bicarbonatul cu apa până când acesta începe să se dizolve. Apoi turnăm puțin oțet peste amestec. Atenție, puțin oțet, nu tot!
2. Punem amestecul în recipientul de detergent. Cu oțelul rămas spălăm puțin cuva (cu un burete) după care îl turnăm pe tot în cuvă. Apoi dăm drumul la mașina de spălat pe programul standard.
Dacă vă întrebați care este efectul bicarbonatului de sodiu aici, să știți că acesta elimină calcarul și mirosurile neplăcute iar oțetul elimină rugina, mucegaiul și eliberează căile de acces a apei.
3. După ce se oprește mașina de spălat, luați un burete uscat și curățați pe interior cuva, nu uitați de chederul de etanșare, dacă acesta se ridică, puteți băga și sub el.
vezi masini spalat

Repetă acest procedeu măcar odată pe lună, ai să vezi prima dată câtă mizerie o să aduni, nu o să îți vină să crezi că rufele tale se „bălăceau” în astfel de mizerie.
Realitatea este că apa utilizată nu este cea mai curată și nici mașinile de spălat nu au capacitatea de a evacua toată mizeria evitând depunerile și mirosurile persistente.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut nou pe email. Vei primi un singur email pe săptămână cu ultimele articole.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.