Cum sa (nu) ne facem datoria

Astazi a trebuit sa plec urgent spre Tecuci, in sinea mea eram grabit insa duba nu poate mai mult de 110km/h.
Mergand asa linistit pe DN 25 intre Vames si Tudor Vladimirescu m-am apropiat usor de un autobuz vechi ce transporta oameni. Scoatea atat de mult fum incat nu aveam vizibilitate la 50 de metri in spatele lui si nici nu mai puteam sa respir.
Asa ca am intrat in depasire, am prins fix 103 km / h , cel putin asa zice aparatul radar a carui posesori m-au tras pe dreapta.
Am coborat resemnat din masina, mi-am zis ca asta e, imi iau amenda. Totusi am zis sa le explic cateva chestii:
– Stiti , am depasit viteza legala in depasire, nu mai puteam respira in spatele acelui autobuz.
– Asta nu va scuteste de amenda
– Nu intentionam asta, insa nu credeti ca trebuia sa opriti si acel autobuz? Nu e ok sa scoata atat de mult fum, sa ii cada tabla dar sa transporte si oameni.
– Daca va incomoda fumul, trebuia sa incetiniti si sa il lasati sa se distanteze.
– Pai de ce? Am limitare de viteza la 90 km /h, de ce as merge cu 50 doar pentru a ma feri de noxele lui? Nu credeti ca ar trebui sa il trageti pe dreapta si sa ii ridicati talonul ? Astfel de masini sunt un pericol in trafic.
– Domnu’ Bucur, noi suntem politia rutiera, asa ca dumneavoastra ati depasit viteza legala nu el, noi asta facem.
– Serios? OUG 195 aprobat prin H.G. 1391 zice ca dumneavoastra sunteti obligat sa mentineti fluenta traficului in conditii de siguranta, sa eliminati orice obstacol, sa interveniti prin ridicarea documentelor vehiculelor atunci cand acestea incalca prevederile tehnico-administrative. Iar statutul masinii de politie este : sa fie inscriptionata, la vedere pentru prevenire si siguranta in trafic. Nu doar sa stam la panda cu radarul.
– Stiti , noi nu avem calificare incat sa ne dam cu parerea daca un autovehicul se afla sau nu in conditii optime.
– Ok, dar autobuzul ala lasa un mare nor negru in urma lui si daca nu aveti o astfel de pregatire, il trageti pe dreapta si chemati un echipaj ARR.

In final au dat-o in diverse, au inceput sa o dea in oferte si alte balarii vizand firma la care lucrez, am scapat doar cu advertisment.
Problema e alta, nici eu nici ala cu autobuzul nu trebuia sa scapam. Eu pentru ca am depasit viteza legala cu 13 km iar ala ca e un pericol atat pentru participantii la trafic cat si pentru pasagerii sai.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.