Sfat de top
O curățare profundă a bucătăriei poate fi ușoară dacă se utilizează produsele potrivite. Produse de curățat bucătăria (cum ar fi gama Cif pentru inox, grasime, gresie, faianță și bucătărie) Cif a dezvoltat produse special concepute pentru a dizolva grăsimea, murdăria de bucătărie, astfel încât să nu trebuie să pierdeți timpul căutând tot felul de produse netestate.
Marea majoritate a oamenilor fac o curățenie de suprafață. Adică, dau cu mopul prin bucătărie, șterg cuptorul, șterg masa, dar nu dau prea multă atenție suprafețelor inaccesibile. Deobicei acolo se adună cea mai mare mizerie din casă. O curățenie profundă a bucătăriei nu se face zilnic, dar odată la 2-3 săptămâni ar fi indicat să se facă.
Înainte să te apuci de făcut curat, asigurăte că ai produsele următoare:
- Spray de curățare și dezinfectare suprafețe
- Spay anti-bacterian pentru frigider și dulapuri de alimente
- Soluție pentru curățare cuptor
- Soluție pentru podea, gresie ce aveți
- Soluție pentru îndepărtarea depunerilor de calcar
Curățarea profundă a dulapurilor de bucătărie
1. Se curăță interiorul. Mai întâi, eliminați toat conținutul dulapurilor și a sertarelor. Utilizați spray-ul dezinfectant și o cârpă din microfibră pentru a șterge în interior.
2. Frecați suprafețele exterioare. Începeți de sus în jos și ștergeți exteriorul dulapurilor de bucătărie, rafturi, apoi treceți la hotă, ștergeți inclusiv zona de extracție a aburilor.
3. Utilizați un agent de curățare potrivit pentru mobilier.
4. Dați strălucire mânerelor. În cazul în care mânerele dvs.de dulap sunt pline de grăsime, puteți încerca să le scoateți, apoi le puneți într-un castron cu apă călduță și detergent de vase. Acum puteți curăța și zonele în care mânerele de dulap erau prinse.
5. Pune-ți lucrurile înapoi, apoi udă blaturile cu apă și ștergele cu o cârpă uscată.
Curățarea aparatelor de bucătărie
Sarcina cea mai grea pică mereu în curățarea cuptorului, a frigiderului, hotei și a oricărui aparat de bucătărie.
1. Dă cu spray de cuptor. Mai întâi, deconectați-l de la curent (dacă este cazul). Scoate rafturile, tăvile și dă cu spray de curățat cuptorul în interior și pe usă. Dacă se poate scoate gemulețul de protecție, scoate-l și pe acesta.
2. Curățarea plitei. Îndepărtați toate plăcile plitei și așezați-le în interiorul cuptorului, apoi dați cu soluție de curățare. Se lasă timp de cel puțin 30 de minute. Dacă demontarea plitei nu este posibiliă, aplicați soluție peste ea și încercați să stați să ventilați cât mai bine încăperea.
3. Curățarea frigiderului. Scoate-l din priză, depozitează alimentele perisabile într-o ladă frigorifică, acestea nu ar trebui să stea la căldură mai mult de 30 de minute.
4. Spălarea rafturilor. Într-un lighean puneti apă caldă și puțin detergent de vase, puneți rafturile de frigider în acest lighean și lăsați-le la înmoi.
5. Curățarea frigiderului pe înterior. Acum ca frigiderul este gol, începe să pulverizezi cu spray anti-bacterian, apoi ștergi ușor cu un prosop de pânză.
6. Curățarea rafturilor. Acum clătește rafturile care au stat la înmoi, șterge-le ușor cu o cârpă uscată. După care le pui la uscat, după uscare le poti pune înapoi în frigider.
7. Frecați cuptorul. Acum că a fost soluția de cuptor și-a făcut treaba, luați un burete și curățați interiorul cuptorului. Frecați bine, este posibil să fie necesară încă o curățare cu soluție.
8. Ardeți cuptorul. Pentru a fi siguri că toată soluția chimică a dispărut din cuptor și de pe plită, aprindeți cuptorul cu toate tăvile în el, lăsați-l 10 minute să ardă.
Finalizarea curățeniei
Acum că tot ce era mai greu a trecut, a venit timpul să finalizăm curățenie.
Ne apucăm sa așezăm toate lucrurile la loc, să ștergem ultimele suprafețe murdare sau umede a mobilierului.
Apoi facem o curățare bună a podelei cu apă călduță, puțin oțet sau detergent de podea și lăsăm la uscat.