Home » Gadget's » Cum s-ar putea îmbunătăți serviciile de curierat

logo (1)


Toți am trăit diverse neplăceri cu firmele de curierat, este imposibil ca în 2015 să mai avem probleme de întârzieri, rătăciri colete și alte prostii.

Țin minte că anul trecut când am câștigat un coș cadou la un concurs, a trebuie să primesc premiul de la TNT…doamne ferește.

La ora 08:00 primesc sms că îmi vine coletul în jumătate de oră, după o oră sun curierul și îmi spune că întârzie încă o oră. După ce s-a scurs și timpul ăsta, sun iar curierul și se scuză că are multe comenzi și că mai întârzie jumătate de oră.

M-am lăsat păgubaș, deja statusem prea mult să îl aștept așa că am plecat de acasă. M-a sunat curierul la ora 18:15 să îmi aducă coletul, deci nu a fost o întârziere prea mare nu? De la 08:00 la 16:15 e un program de lucru.

Episodul 2 e cu poșta română, nu știu dacă e bine să îi bag la curieri dar încasează bani pentru livrări.
Am făcut un mic concurs, după concurs a trebuit să trimit premiul către câștigător. Dintr-o conjunctură de moment am trimis cu poșta. După mai multe căutări a sediului de poștă, mutări și frustrări, omul a renunțat la premiu.

Asta ca să fiu scurt, povestea e mult mai lungă.

S-a găsit deja o soluție, un software pentru curierat care reușește în timp real să țină tot managementul expedițiilor.

Ce poți face cu software-ul Curier Manager dacă ești firmă de curierat :

Poți controla managementul expedițiilor, ai informații despre orice AWB, poți edita AWB-urile, urmărești statusul lor, poți introduce numele delegatului în soft astfel poți urmări coletul. Se face confirmarea pe loc a coletului prin intermediul șoferului.

Poți personaliza clienții, dacă ai un client care folosește des serviciile tale , îi poți personaliza costurile pe fiecare colet în parte, în funcție de kilometri, greutate, etc pentru fiecare zona de destinație.

Managementul parcului auto, asta chiar este o surpriză pentru orice flotă în sistemul de curierat. Toate companiile folosesc probabil un program pentru flota lor, dar să ai totul încorporat într-o Aplicatie Android de curierat chiar este o surpriză.

Eu am fost martorul unui sistem incapabil a unei flote auto, de rămăsese 2 colegi fără asigurare iar altuia îi expira ITP-ul.

Prin intermediul software-ului poți introduce datele flotei, astfel vei fi atenționat de fiecare dată când intervine ceva in viața unei mașini.

  1. Ții managementul deconturilor sub control, aplicația reține plățile ramburs în două ramure:
    decontul curierilor, din momentul in care ei incaseaza rambursul pe un colet livrat si pana se descarca in sediu, si
  2. decontul clientilor in momentul in care virati rambursurile catre acestia.

Relația cu clienții fanciză sau magazine online, să presupunem că ești curier și vrei să prinzi contract cu un magazin mare, să zicem Altex sau eMag. Aceste magazine îți vor asigura un flux imens de comenzi și au nevoie de o cursivitate exactă în afacerea lor. Curier Manager permite partenerilor să își creeze singuri AWB-urile și să își urmărească coletele.

Operațiunea asta este importantă pentru clienții lor și cu atât mai mult, majoritatea magazinelor online au programe de afiliere, își plătesc afiliații în funcție de finalizarea coletelor. Cu un soft care permite validarea instantă în sistem, magazinele pot micșora timpii de validare a comisionelor pentru afiliați. Practic acest software îți oferă un avantaj în negocierea contractului cu magazinul.

Pe site-ul Curier Manager poți testa software-ul în modul Demo, oricum îl poți testa 3 luni gratis.

Ce mi-aș mai dori eu de la un astfel de soft. Mi-ar plăcea să am o aplicație pe telefon prin care să îmi urmăresc costurile și livrările de la orice curier care folosește aplicația.

De exemplu : Cumpăr două produse de la două magazine diferite, magazinul x trimite cu Fan iar magazinul y cu TNT.
După ce am plasat comenzile, curierii îmi dau sms cu AWB-urile, eu introduc AWB-urile în aplicație și văd când îmi ajung, cât costă fiecare, traseul lor. Ar fi o chestie să dai și o notă livratorului în funcție de relația cu el sau timpii de întârziere. Tot în aplicație să găsești un scor a fiecărei companii, în caz că vreau să trimit ceva, să am posibilitatea să aleg din aplicație un curier.

Un fel de U Ship pentru curierii din România. Din aplicație să bag datele coletului, să îmi facă costul și să îmi printeze la curier awb-ul, curierul să vină să îmi ridice coletul, să îmi lipească awb-ul și să îl ducă spre livrare.

Cu o astfel de obțiune îți poți ține clienții fericiți iar livratorii mai disciplinați. Gigică șoferul nu m-ar mai putea minți că a avut comenzi multe și din acest motiv mi-a adus mie coletul cu 10 ore întârziere, pentru că îl vede și șeful pe aplicație și știe dacă a avut sau nu livrări.

, , , ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name *
Email *
Website

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.