Cum protejezi mașina de spălat fără Calgon

calgon
Mașina de spălat este unul din cele mai esențiale aparaturi casnice posibile, ca orice aparat electric are o anumită durată de viață, durată care variază în funcție de modul de utilizare.

Știm deja că Calgon este unul din cele mai bune produse anticalcar pentru mașina de spălat rufe, însă este și unul din cele mai scumpe.

Am învățat trucul acesta de la un service de mașini de spălat, mi s-a părut puțin stupid, până am testat.

Am învățat să pun o ceșcută de bicarbonat în cuva mașinii înainte de spălare, este mai ieftin și are același efect ca și Calgonul, mai mult acționează și asupra cuvei de spălare dar și pe suprafețele adicente, cum ar fi marginea de sub garnitura de etanșare.

Tot de la ei am învățat că pentru rufele albe, detergentul praf este bine să fie pus tot în cuvă. Am întrebat surprins de ce? Adică ce rost mai au acele sertărașe dacă punem totul în cuvă?

Mi s-a explicat că în cuvă se dizolvă tot detergentul, și se consumă tot detergentul, acesta nu se mai pierde pe canalul dintre sertăraș și mașină.

Probabil am observat toți că din sertăraș nu se consumă mereu tot detergentul, gândiți-vă că acele particule nedizolvate ajung ulterior să lase urme de detergent pe hainele abia spălate.

Știu, există varianta detergentului lichid, însă este varianta scumpă. Folosesc detergent lichid datorită unei defecțiuni a mașinii, însă îl folosesc doar la rufe colorate.

În rest pun detergentul praf direct în cuva mașinii de spălat pentru o eficientă mai bună, evident și costuri mai mici.

Cu aceste două mici trucuri vă puteți cumpăra lejer o mașină de spălat mai ieftină, am mai scris însă despre cum se achiziționează și la ce trebuie să fiți atenți.

Vezi oferte mașini de spălat aici

0 comentarii la „Cum protejezi mașina de spălat fără Calgon”

  1. Buna ziua! Ce inseamna „Am învățat să pun o ceșcută de bicarbonat în cuva mașinii înainte de spălare”? Inseamna ca faceti o spalare fara rufe, doar cu acest bicarbonat….sau ca puneti bicarbonatul intai, apoi rufele, detergentul etc. si efectuati spalarea rufelor in acest mod Multumesc :)!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.