Home » Tech News » Cum fac tinerii bani pe Youtube?


Recent am auzit că Youtube ar plăti circa 2000$ la 1 milion de afișări. Eu știam doar de veniturile din Adsense, așa că m-am pus puțin pe studiat, nu că aș face eu clipuri de 1 milion de afișări.

Am aflat printre altele că Youtube nu plătește la afișări ci cum știam eu, adică din veniturile adsense.

Adică, tu produci conținut și youtube pune reclamă pe el, tu prinzi click iar youtube plătește 55% din valoarea click-urilor către tine.

Dacă facem o medie de 0.04$ la click, de aici rezultă și acei 2000$ la milionul de afișări.
Totuș sunt șanse să faci și mai mult, depinde de reclama generată de youtube, este evident că dacă ai clipuri despre căței, youtube nu va pune reclamă plătită bine, pentru că nu este relevantă tipului tău de conținut.

Am mai aflat că youtube plătește și 55% din valoarea abonamentelor. Adică tu produci conținut de calitate și oferi acces la el doar în baza unui abonament plătit, platforma îți va plăti 55% din valoarea acelor abonamente.

Ce trebuie să faci? Să îți faci un cont Adsense, să produci conținut des și de calitate, să fie original.
Citeam pe un site că cineva avea 1000 de afișări și a făcut doar 0.05$ , era nemulțumit că nu a făcut 1 dolar cum scria pe site.
Fraților, reclama adsense se plătește la click, poți să ai milioane de vizualizări, dacă toți dau skip sau close add, haidi pa.

În altă ordine de idei, reclama adsense pe blog generează mai bine fața de cea de pe youtube. Asta pentru că pe blog reclama este integrată ca parte din site, pe youtube te încurcă când vizualizezi un video.

Și totuși poți face bani, nu toți s-au născut scriitor cum nu toți s-au născut vlogeri. Eu nu m-aș pricepe niciodată la editare video, dar am văzut niște tineri de la noi foarte buni.

Deci, înainte să te gândești că dai lovitura filmând cu telefonul fix, gândește-te bine, ce știi să faci tu încât să captezi audiențele pe youtube? Sunt deja mulți acolo, sunt buni, cu ce vii tu în plus?!

,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Comentarii

 1. Marius Cucu spune:

  Asa cum am intrebat pe Facebook. Exista undeva asa ceva? Eu n-am auzit de astea…

 2. Lospa spune:

  Trebuie sa promovezi produse si chestii daca vrei bani din youtube, ca altfel mori de foame.

  Eu din 1 milion de vizionari am facut in jur de 70 de dolari. So…

  • cKy spune:

   lol, pai mai bine aduci traficul ala pe blog și sigur faci mai mult.

   Oricum, partea de asociere cu brandurile nu țin de youtube, bine acolo te expui, dar e alta monetizare.

 3. Daniel H. spune:

  Trebuie sa te uiti in statistici ca sa vezi din acel milion de afisari ale clipului cate afisari au avut si reclama. Sunt la inceput cu canalul de youtube si am scos un RPM de 0.87 euro. La fel cum e adsense pe bloguri, si pe youtube conteaza tipul de continut, cine il urmareste si binenteles clickurile.
  Canalul e aici daca se permite link https://www.youtube.com/channel/UCK2Ic-5ZYfB1pmBuL3vhWxw

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: