Cum ar fi o zi fara internet?

Acum cateva zile a fost o pana de curent in zona unde aveam eu fostul birou. Haos, clienti in caserie, eu ma uitam pe pereti, etc. Haos pentru ca oamenii din caserie nu intelegeau ca daca nu ai curent cu nu ai cu ce lucra. Aici imi aduc aminte si de cativa care reclamau „Ce ba daca e avarie electrica, vreau tv ce la ceilalti sigur merge” … 🙂

In fine eu sunt un timp caruia ii place sa aprofundeze si asa ca am profitat de faptul ca nu aveam curent/ internet si m-am gandit putin cum ar fi o zi fara net in Galati? Dar in Romania? Da in lume?

Cred ca lipsa de internet in lume ar fi un haos comparativ cu un mare tzunami, daca ne gandim putin ca tot ce atingem este legat de net.

Ganditi-va, burse picate, comunicatii taiate, etc. Haos, dece? Pentru ca l-am dezvoltat atat de tare incat e un lucru natural in viata noastra. Daca maine internetul ar disparea pentru cateva zile, omenirea s-ar lovi de mari valuri de sinucideri (asta pe langa alte crime produse). Daca Avatar (filmul) a indus gandul de „Ma sinucid ca merg undeva mai bine”, lipsa de net ar face ravagii, WW 2 ar fi mic copil.

Inchideti ochii 5 minute si ganditi-va cate lucruri dependente de internet stiti, cati prieteni dependenti de net aveti si cat de dependenti de net sunteti voi. Aici nu ma refer doar la facebook ci si la utilitatea ta in firma/lumea in care activezi.

Eu de exemplu daca maine nu mai am net , e ok ies pe teren mai mult, dar ce rahat mai vand? Ok mai am 2 servicii dar…stai is cam legate!

Fara sa ne dam seama ne tot dezvoltam, ne dezvoltam atat de repede si de tare incat ne insusim in viata de zi cu zi toate inventiile si ajungem dependenti de ele.

Acum la ora asta mai avem putin si devenim dependenti de smartphoane, peste ceva timp nu va mai fi un accesoriu ci un cadou de la nastere, nu ma crede-ti? Ganditi-va cum era acum cativa ani cand vedeam PC-uri doar la salile de calculatoare si cum e acum.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.