Cât eşti de dependent de telefon?

phone addiction

Te-ai întrebat vreodată dacă eşti dependent de telefonul mobil? Poate aşa la o primă întrebare ai răspunde că nu, dar ai încercat vreodată să îţi dai seama dacă absenţa telefonului te agită?

Fă următoarele chestii apoi urmăreşte rezultatele:

1. Dezactivează o zi internetul mobil şi dă telefonul pe silenţios, apoi uită de el, dar uită ….nu îl privi nici dacă arde.

2. Hai să vedem cât sunteţi de dependeţi, mergi tu şi cu încă 8-10 amici la un restaurant, acolo mai convinge încă 8-10 oameni de la alte mese să intre în jocul tău. (poti convinge mai multe mese să participe)

Ce trebuie să faci? Simplu, fiecare ins de la fiecare masă trebuie să pună telefonul în mijlocul mesei, fiecare masă pleacă cu 100 de puncte. De câte ori cineva de la o masă pune mâna pe un telefon , masa respectivă pierde 10 puncte. Câştigători vor fi cei care după două ore păstrează cele 100 de puncte, câştigătorii vor beneficia de ce vreţi voi, plătit nota de către pierzători, sticle de şampanie, femei goale.

Puteţi pune orice miză doriţi, vă garantez că vor exista pierzători. 2 ore nu pare mult nu? Nu, nu este  mult doar că noi folosim telefoanele aşa cum fumătorii bagă nicotină în ei, adică din reflex.

Pe parcursul timpului stabilit de voi vor apărea şi diverse „tentaţii”, gen un prieten care face karaoke, o cerere în căsătorie, un check in, un telefon cu număr necunoscut…..chestii care să vă tenteze şi să vă arate că sunteţi mai dependeţi de acele pasticuri frumos colorate decât orice altceva.

Partea frumoasă a experimentului este aceea că la sfârşit veţi realiza că voi chiar aţi vorbit la masă, aţi discutat chestii noi, aţi aflat chestii noi. Aţi uitat de veşnicele share-uri, de filmuleţele de pe youtube şi de râsetele pe facebook.

Ce zici, încerci testul ? Eu unul l-am văzut şi m-am convis, ştiam că am o problemă însă îmi tot spuneam că nu sunt dependent de telefon deoarece în zilele libere când am chef să nu aud nimic de nimeni, dau telefonul pe silenţios şi nici nu mă uit la el….not, mai trag cu ochiul pe un blog/facebook.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut nou pe email. Vei primi un singur email pe săptămână cu ultimele articole.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

4 comentarii la „Cât eşti de dependent de telefon?”

  1. Eu am o chestie misto de la Lolipop si imi dezactivez orice notificare. E atat de simplu sa te rupi de telefon.
    A… da, mai am si RDS. Multi incearca sa ma sune, am telefonul pornit, semnal full si lor le spune ca abonatul are telefonul inchis. 🙂

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.