Home » Galati - Stiri » Când te loveşti de codurile meteorologice

Acum 2-3 zile scriam ceva despre Iadul Alb şi oamenii care amplifică acest termen.

Astăzi ca locuitor al Galaţiului, unul din oraşele aflate sub alertă vă pot explica cam ce înseamnă pentru noi Iadul Alb. Anul trecut în Galaţi au fost -25° , anul ăsta sper să nu revină acele temperaturi.

Astăzi în prima zi de ninsoare nu poţi ieşi din scara blocului, zăpada ajunge până la fund. De maşină nici nu mai pomenesc.
Vizibilitatea pietonală este redusă mult spre zero, datorită intensităţii de zăpadă spulberată dar şi a vântului care îţi intră în ochi.

Apaterm ori are avarie ori s-au gândit ei să ne lase fără căldură. Da, în plin cod Galben (am înţeles că se va instaura rapid Portocaliu) noi nu avem căldură.

Anul trecut tătăl meu a rămas 3 zile izolat fără hrană. E pensionar şi paznic la un hotel din pădurea Gârboavele. Acolo nu poţi intra nici când ploua dar să mai discutăm de ninsori.

Anul trecut după 3 zile a reuşit să îşi facă o pereche de rachete pentru zăpadă din crengi. Da ca în filme tată, a mers 3 km pe câmp. M-am luat grav de el pentru că în câmp nu ştiu de ce gropi dai.

Anul acesta este la fel de norocos, a rămas iarăşi izolat. În plin viscol a plecat iar la drum, a parcurs 1 km prin câmp ,pe drumul normal al maşinilor nu se poate, cine ştie pădurea ştie că sunt prea multe văi ce pun la grea încercare maşinile în condiţii normale.

Şi a mers 1 km prin viscolul ăsta, a ajuns la punctul de întâlnire dar acolo a fost sunat de cei cu maşina şi anunţat că nu pot ajunge şi că trebuie să mai meargă 7 km până la şoseaua principală.

S-a întors la locul de muncă, măcar acel kilometru parcurs îl cunoştea…sau măcar avea impresia că îl cunoaşte. Anul ăsta are mâncare…dar depinde şi cât timp rămâne izolat.

Asta înseamnă să treci prin iarnă, gândiţi-vă acum la oamenii ăia care sunt arătaţi la televizor cu zăpada cât casa şi scoşi cu armata din locuinţe.

Mare parte din voi vedeţi pe facebook ce se întâmplă dar nu cred că realizaţi exact situaţia.

, ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name *
Email *
Website

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.