Aproape jumătate din generația Z au două job-uri din frica lipsei banilor

Aproximativ 46% din generația Z se teme de lipsa banilor iar acest stres îi determină să mai acceseze un al doilea loc de muncă.

În același timp doar 37% dintre mileniali și-au luat un al doilea loc de muncă si sunt stresați de lipsa banilor.

Sondajul a fost făcut de Deloitte în peste 44 de țări, pentru generația Z s-au intervievat 14,483 iar pentru mileniali 8373 de persoane.

Atât în rândul tinerilor cât și a milenialilor a crescut numărul celor cu două locuri de muncă față de anul trecut, cu 3% la generația Z și 4% creștere la mileniali.

Cele mai populare job-uri secundare sunt în comerțul online sau oferirea de servicii online, livrari și crearea de conținut pe rețelele de socializare sau pe platforme de dedicate.

Respondenții mai spun că nu doar banii sunt un considerent pentru aceste decizii, unii doresc să vadă dacă pot face față unei reconversii sau dacă își pot monetiza pasiunile.

Aș putea să spun că am și eu un al doilea job scriind aici? Teoretic da, pentru că nu contează dacă fac puțin sau mult, e clar că există și monetizare. Fie că vând spațiu, articole, afiliere sau pun reclame, este o activitate de monetizare iar pentru asta aloc timp în paralel cu locul de muncă tradițional.

Articolul mai spune că cei tineri întârzie decizia de a intemeia o familie sau achiziția unei case, începând să cumpere mai mult produse sh.

Vorbeam cu Marius despre afiliere și spunea și el că e la pământ consumul, vedem și la rafturi, vedem și în plasele oamenilor.

Despre chestia cu sh nu știu, eu nu prea cumpăr lucruri sh. Însă am început și eu să fac o chestie, am 2-3 outlet-uri bune, am găsit haine noi și originale la super prețuri, singura chestie este că sunt din colecții mai vechi.

De exemplu geacă O’neal luată cu 250 lei, căutând în arhivele google a costat cam 1400 lei. E doar unul dintre exemple.

4 comentarii la „Aproape jumătate din generația Z au două job-uri din frica lipsei banilor”

  1. Cred că se poate considera un al doilea job din moment ce exsistă și venituri.

    La ce te referi când spui comerț online? La dropshipping?

    Marile magazine ca eMAG au cam de toate pe stoc, mai poți reuși cu magazine online? Poate doar să fii extrem de nișat.

    Răspunde
  2. In 2013 cand m-am lasat de afiliere promovam doar produse ieftine , nu produse scumpe pentru ca , nu toata lumea cauta produse scumpe si a mers binisor pana au inceput advertiserii cu intarzieri la plata comisioanelor , altii desi erau comenzi reale si active le anulau pe motiv ca , clientul nu a platit si alte magarii din astea

    Răspunde
    • Cunosc fenomenul, dar azi poti sa faci orice pe internet. De exemplu poti scrie articole pe platfome pe 30-50 lei. Deci exista solutii. Stiu blogger care doar asta facea, doar ca o facea pe blogul Lui, normal ca a picat cand 100% articole sunt advertoriale.

      Daca vrei sa traiesti doar din asta, atunci scrie si vinde pe platforme dedicate.

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.