Home » La Pescuit » La Pescuit în Iași : Balta Dorobanț Mai 2015

PE 16 Mai am fost la pește la balta Aroneanu, știind că pe data de 01 mai am avut ceva acțiune am zis să încerc tot aici.

Mai știam că pe 15 Mai s-ar drumul la baltă, eronat. După 60 de minute cu bețele în baltă nu am avut nici o trăsătură. Mă echipasem cu monturi și nade de crap și șalău, nimic.

După încă 20 de minute a venit paznicul să îmi zică să plec, balta nu s-a deschis. Nu aveam chef de ceartă așa că am strâns și am plecat (pe baltă mai erau și alții care pescuiau).

Am zis că nu plec totuși acasă, așa că am mers la balta vecină, la Dorobanț. Porțile erau închise așa că că am ocolit balta prin satul Șorogari. Cu greu am reușit să găsesc un loc de dat la pește.

Drumul …ca de țară, prăfuit, boscheții îmi cam zgâriau mașina. Am reușit să găsesc un spațiu îngust. Inițial am scos 2 lansete și un băț, din cauza spațiului mic, am renunțat la un băț.

Am avut la lansete câteva trăsături firave dar nimic special, așa că m-am distrat la undiță.
Am pus ace mai mici și am început să încerc să mă distrez.

Cu greu am reușit să prind câteva roșioare și un oblete, bine măcar că am prins ceva…

Mergând pe acele dealuri pentru a ajunge pe baltă, am putut observa peisajul superb. Nu înțeleg cum primăriile pot avea asemenea lacuri în grădină și nu le exploatează turistic. Pe Dorobanț se mai face caiac, merge lejer și un skyjet, etc.

Dar cum ar fi ca și Ieșenii să aibă spiritul celor de la Galați? În Galați găsești bălți cu pește și moca peste tot, dacă nu te duci în Dunăre, Siret, Prut și e moca. Și totuși sunt și multe bălți private în care s-a investit și au clienți, chiar dacă gălățeanul are unde să meargă.

Ieșeanul nu are unde, are dar la 50-100km de oraș. Atunci eu ca primărie Aroneanu sau primărie Dorobanț, de ce să nu transform balta în una de pescuit? Cu foișoare, locuri de grătar, maluri curate și îngrădite și pește.
Taxă 100 de lei, dacă vor ei poate să fie și C&R că Ieșeanul tot vine, nu are unde să se ducă, se duce la 50Km și dă 100 ron în loc să facă 5 minute cu taxiul, bea o bere liniștit și dă tot 100 ron.

, , , ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name *
Email *
Website

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.