Cum faci rost de venituri active și pasive

Am tot vorbit de investiții, de economii și despre faptul că trebuie să îți crești sursele de venituri active și pasive.

Am mai zis în nenumărate rânduri că primul lucru pe care trebuie să îl faci și cel mai simplu lucru, este să îți muți atenția.

Stai pe facebook? Ok, măcar citește ceva ce te ajută! Stai pe tik tok? Este o grămadă de conținut util acolo, dacă știi să îl filtrezi.

Am zis că nu sunt adeptul a două job-uri ci mai degrabă dezvoltarea unor abilități din care să obții venituri pasive.

Primul și cel mai îndemână este freelancingul.

Știi să scrii? Știi să faci prezentări mișto în Power Point sau Canva? Faci rezumate bune? Îți place să faci research pe subiecte? Știi cu fotografia sau editarea? – deja uite sursa de venit!

Poți scrie articole pentru alții, poți vinde prezentări, poți întocmi cv-uri, recenzii de carte, cam orice faci poate fi vândut.

O platformă ar fi asta dar mai sunt o mulțime de astfel de platforme. Poți vedea la alții ce fac, cum fac, poți pune oferte de angajare pe proiecte, poți lista la licitație proiectele tale, poți face orice.

Dacă îți spui „da, dar eu nu știu să fac nimic din ce ai scris mai sus”, cine te oprește să înveți?

Așa cum stai cu orele la seriale sau dând like la pisici sau fete în colanți, poți urmări tutoriale să înveți ceva practic.

uite un exemplu de anunț de angajare pe proiect:

Pe platformă găsești de toate, nu trebuie să te gândești la „dar e simplu de ce nu face el?”

Pentru că unii poate nu știu cum, alții poate nu sunt creativi iar alții efectiv nu au timp.

Chiar mă uitam la un anunț în care se solicita să urci descrierea produselor pe Amazon, omul efectiv nu are timp să facă asta.

Hobby transformat în bani

O să trec și la cei cu hobby-uri. Îți place pescuitul? Așa, de ce nu faci niște articole sau clipuri video?

Lucrezi la un salon de tatuaje? Tu știi că ai putea face clipuri sau chiar ai putea vinde machetele tale pe internet?

Ești electrician? Habar nu ai ce piață ai dacă te apuci de scris sau oferi consultanță online. Blog de instalații este cel mai accesat blog de la noi.

Ce crezi că scrie? Fix asta, cum să faci aia și aia, cum să faci un traseu, cum să lipești un fir și tot așa! Iar omul nici măcar nu este instalator ci apelează la alții.

Cred că ai înțeles ideea de bază! În loc să stai pe pisici și fete în colanți, mai bine învață să faci ceva și vinde-ți serviciile.

Clipul de mai jos l-am făcut în 60 de secunde, este un simplu si banal exemplu despre cum ai putea să îți pui mintea la muncă!

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut nou pe email. Vei primi un singur email pe săptămână cu ultimele articole.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

7 comentarii la „Cum faci rost de venituri active și pasive”

  1. Aceasta numești tu venituri pasive? Și crezi că faci educație financiară? S-avem pardon dar undeva se rupe firul… eu aș numi aceasta suplimentarea veniturilor… fără supărare dar o cam dai cu oiștea în gard… probabil aceasta atrage trafic… probabil dar calitatea celor care ajung astfel pe site e la fel cu a articolelor… discutabilă.

    Răspunde
    • Tu cum numești un venit generat în urma unui articol scris mai de mult sau în urma unui clip care încă generează? Activ sau pasiv?
      Dar de fapt, ai dreptate pentru că am scris și despre a face pentru alții acum, ăla fiind un venit activ! Așa că le-am inclus pe toate.
      Când am scris m-am gândit la ce deții tu mai mult decât ce prestezi pentru alții, în 90% din cazuri, ce facem azi, va genera în viitor fără alt efort.

      EX: blogul ăsta mai mult aduce pasiv nu activ. Conversiile vin din articole scrise de mult, articole de azi vor genera în viitor.

      Răspunde
  2. Articolul tău vine la momentul potrivit, Andrei. E atât de adevărat că trăim într-o eră unde informația este la un click distanță și oportunitățile de venit sunt peste tot. Important este să ne schimbăm mentalitatea și să alegem să investim timpul în mod înțelept. Mulțumesc pentru reamintirea de a ne canaliza atenția spre lucrurile care contează și aduc valoare vieții noastre. Tocmai mi-am dat seama că trebuie să petrec mai mult timp învățând și dezvoltându-mi abilitățile

    Răspunde
  3. Poți lucra ca freelancer pe site-urile de specialitate și da, există și multe cereri de data entry specialist, însă până îți faci un portofoliu și un background durează, însă da, se poate.

    Trebuie doar să-ți dezvolți un skill, să înveți mereu și să fi cu ochii pe oportunități.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.