Home » Bani/Viață » Țărane ! Cumpără online !

Titlul articolului nu ofensează pe nimeni, acest articol nu este despre oameni proști sau despre oameni cu un comportament de țăran.

În acest articol folosesc cuvântul țăran în adevăratul lui sens și prin rândurile de mai jos vă veți da seama la ce m-am referit.

Zilele trecute eram prin Altex, studiam ceva telefoane, plimbându-ma printre rafturi am observat o familie care dorea să cumpere mai multe electrocasnice.

Oamenii erau de la țară, venise să își cumpere electrocasnice. Inițial nu am dat importanță oamenilor, mi-am văzut de ale mele până când am auzit junele familiei “Mamă uite astea îs alea care ți le-am arătat pe site”.

Atunci ca un urmăritor m-am ținut după ei să îi observ, își cumpărase mașină de spălat, aragaz, aspirator și frigider. Toate plătite cu cardul de către soț.

După care au mers la un taximentrist care le-a făcut rost de o mașină pentru transport până în Podul Iloaiei (cam 24 km de Iași).

Nu am asistat până la final să văd cât le-a cerut acea mașină dar cu siguranță i-a descălțat de 250 lei minim.

Am mai observat comportamentul ăsta și la alții, de ce naiba să vrei să îți cumperi o mașină de spălat din magazin? Să te chinui să o cari, să dai bani pe transport? De ce?

De ce naiba nu faci comandă online și ți le aduce la ușă?

Dacă cei mai sus ar fi cumpărat online ar fi scutit un drum până în Iași, ar fi scutit banii de transport și mai important, timpul.

Dacă oamenii nu știau că poți cumpăra online înțelegeam dar junele a spus clar că le-a văzut pe site. Să nu fim oare încă obișnuiți cu magazinele online?

Dar ce facem cu tineretul care stă zilnic ore pe net dar își rup spatele cărând un frigider de la Flanco până acasă?

Dacă Kaufland și-ar face mâine livrare la domiciliu, eu aș fi primul lor client. Cât timp pierd la raft, nervi la casa de marcat, bani în plus pe nimicuri care mi se lipesc de mână. Aș comanda lejer pe site și le-aș avea la ușă în câteva minute.

Nu vreau să fiu înțeles greșit, nu am nimic cu obiceiul de a merge în magazin să văd exact produsul, dar dacă este voluminos mă duc acasă și îl comand sau poate îi dau drumul de pe telefon.

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Comentarii

  1. eu înțeleg perfect de ce au făcut treaba asta. socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg… oamenii sunt mai ancorați în realitate de cât ai crede tu. sunt genul de persoane care vor să vadă cu ochii lor produsul, să îi pipăie, să vadă că nu se trezesc cu alt aragaz de cât cel văzut pe site…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.