Home » D'ale ML » Sunteți săraci pentru că sunteți idioți!


Sunteți săraci pentru că nu vreți să vă depășiți condiția, așteptați să vă plouă în gură și dacă roua nu vine, atunci statul e de vină.

Sunteți săraci pentru că ați votat în morții voștri 200 lei brut la salariul minim în dauna prăbușirii unei țări.

Sunteți săraci pentru că vă plângeți că sunteți săraci. Văd mii de comentarii că e greu să trăiești pe 1000 lei, dar când vi se așterne în față șansa să accesați un job cu reponsabilități, prin care sa urcați și să câștigați peste medie sau decent, alegeți direct varianta “eu am nevoie de stabilitate, dă-mi 1000 lei că bag 8 ore“.

Sunteți săraci pentru că riscul nu face parte din vocabularul vostru, riscul e doar pentru fraierii care apar în reviste de succes!

Sunteți săraci pentru că nu ieșiți din bula “Să dea statul”

Sunteți săraci că vă petreceti timpul pe pagina lu’ Victor Ponta spunând că Iohannis a dat foc la Bamboo și Colectiv, în tot acest timp puteați să căutați de muncă.

Sunteți săraci pentru că ajutorul social de 500 lei valorează mai mult ca experiența și sudoarea spre un viitor mai cert, talerul propriei conștiințe este defect.

Sunteți săraci pentru că ați moștenit ideea de “eu nu lucrez pe 1000 lei”

Sunteți săraci pentru că sunteți idioți. De ar câștiga fiecare la loto mâine, peste 2-3 ani tot lipiți veți fi.

Sunteți săraci pentru că vă consumați energia să fiți săraci, din toți plângăcioșii, nu am văzut odată unul să zică “Băi, eu îmi bag piticu, vreau să ies din nivelul de subzistență și să fac ceva” ….excludem a face ceva comentânt pe facebook.

Sunteți săraci pentru că sistemul are nevoie de voi, masele se conduc prin complacere și populisme, ați aderat cu capul înainte la îndoctrinări.

Pentru a evita înjurăturile de rigoare, nimic din ce am scris mai sus nu se referă la cei care nu pot din motive evidente, la cei prea bătrâni pe care oricum nu îi mai poți schimba.

Mă refer la tine, puțoi de 18 ani, umbră de 50 de ani! La clasa asta socială mă uit.

PS : Peste câteva zile mă duc acasă, o să îl întreb pe taică-miu “Ești fericit mă?! Ai luat 50 de lei la pensie în timp ce au vrut să ne pună capră pe sub masă“.

Primul pas să ieși din sărăcie este acela de a nu mai înghiți mizerii, când o să ai capacitatea să vizionezi în străfundul minții tale un sistem de valori, atunci poate ai să aderi spre “ieșirea din condiție”.

Până atunci, ce să-ți urez săracule? Să dea Domnu’ să-ți pice netul și canalele mizere, poate așa, din plictiseală ai să te gândești la “ce căcat să fac mâine?”.

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Comentarii

 1. Marius Cucu says:

  Oarecum, într-o măsură mai delicată și nu atât de agresivă am scris și eu aici ceva, de curând. Ghici ce! Am dat unui grup de prieteni, cu rate, care muncesc pe 1200 de lei + bonuri si nu vor sa faca mai mult… Mi-a zis unul: pai sa stai 8 ore la munca si sa vii acasa?! Tu crezi ca e asa usor?!

  In a 2 a zi era revoltat ca firma incepe sa nu ii plateasca orele neproductive. Tare revoltat era ca l-a scos din zona lui de confort.

 2. Andrei says:

  Exact, eu am invatat ca nu ar trebui sa ma mai complic cu cunoscutii.

  Imi spune un unchi ca este un tanar la el in sat care s-ar pricepe la diverse si cauta de munca, i-am zis sa imi dea un cv si il trimit eu unde trebuie, daca e ok, oamenii il angajeaza.

  De 6 luni nu mi-a trimis nimic, apoi ma intalnesc cu unchiul iar si imi spune ca daca vreau sa ma duc eu la el sa ii explic ce si cum…wtf?

  Bai omule, tu scrii in cv ce stii sa faci, eu il dau si oamenii competenti te pun unde cred ca este ok.

  Ca mai apoi sa mi se spuna ca de la el din sat pana la Barlad is prea multi km, 15 km si naveta…

 3. auzi, nu te mai mira… o țară de inculți, proști și analfabeți dar mai ales de leneși, nu va fi niciodată o țară prosperă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.