Home » D'ale ML » Si adultii sufera de autism virtual

Autism Virtual


Ca orice parinte, am inceput sa citesc despre autism. Prima data am inceput datorita tavalugului din mediul online, vaccin = autism.

Asa ca am studiat tot ce se poate despre vaccin si despre autism, intai separat si apoi conexiunile.

Concluzia mea este una : nu am gasit nimic, dar nimic, nici macar obscur care sa lege autismul de vaccin.

Am gasit in schimb niste cauze pentru autism, cele mai importante si solide (nu s-a depistat inca cu exactitate problema autismului, dar s-au tras niste concluzii, cele mai comune), ar tine de genetica, comportamentul mamei in timpul sarcinii si felul in care este tratat copilul dupa nastere.

Autismul clasic este o boala, in esenta inseamna distrugerea sistemului neurologic. Acum se studiaza intest autismul virtual care inseamna intarzierea dezvoltarii sistemului neurologic.

Partea cea mai buna e ca autismul virtual este tratabil, chiar rapid daca se intervine rapid.
Dar ce inseamna el? Din tot ce am citit despre subiect, inteleg ca expunerea la mediile virtuale il provoaca.
Explic pe limba mea, simpla si neautorizata. Mediile virtuale bombardeaza sistemul neurologic a copilului cu multa informatie, el vede, aude dar nu coreleaza asta si cu restul simturilor, cum ar fi miros, atingere, motricitate.

Tot specialistii mai spun ca, mediul virdual are cam 92 de cadre pe secunda, in timp ce creierul uman poate percepe doar 24 de cadre/secunda. Aldultii au creierul antrenat, copii nu. Astfel, copii primesc informatia prea repede iar creierul nu are timp sa o proceseze, asa devin …..sa spunem, mai lenesi.

Aceasta lenevire a creierului duce la subdezvoltare. Isi pierde interesul, creativitatea, etc.

Specialistii spun ca autismul virtual l-au depistat la copii cu peste 5 ore/zi in fata mediilor virtuale, dar atentioneaza pe categorii de varsta, cam cat timp pot petrece in fata ecranelor.

Acum, am sa fac o simpla conexiune, e doar parerea mea, chiar nu am citit in state despre asta, daca se dezbate astfel.
SUA se confrunta cu o grava accelerare a autismului, inca de vreo 20 de ani. Ma gandeam, oare nu fix din cauza televizoarelor? Pentru ca americanii sunt mari consumatori de televiziune, aveau deja televiziune pe vremea noastra. Noi nu aveam, din acest motiv eram obligati sa ne folosim imaginatia cand ne jucam, nici jucarii nu prea aveam.

Acum sa revin la titlu

Fac o mare greseala ca citesc comentariile lasate la diverse pagini online, gresec si mai mult ca intervin.
Am observat ca si adultii par ca sufera de autism virtual.
In primul rand, iau totul de-a gata, in al doilea rand, 90% din comentarii sunt pe titlul stirii, nu pe subiect.
Chiar azi citeam o chestie din SUA, doar ca in titlu nu specifica nimic despre locatie. Va jur ca 90% din comentarii erau cu “Vai de tara noastra” sau “numai la noi se poate asa ceva”.

Adultii nu mai fac niciun efort sa citeasca toata informatia, citesc un titlu si se considera informati, problema e ca trag si concluzii sau judeca.

La fel e cu gramatica in mediul online, nu doar ca se greseste enorm, dar reactioneaza si urat cand li se atrage atentia.

Practic, nu mai depun efort sa scrie corect, sa isi puna 5 secunde motorasele “ba oare era cu sau fara cratima?” , “daca mi-a atras atentia, oare care e greseala?”. E mai simplu “bine ca esti tu profesor pe net” si gata

O ignoranta totala, lipsa de efort. Eu as baga tot aici si asistatii sociali falsi.
E fix acelasi lucru, oamenii aia se multumesc cu pleasca aia de la stat, nu sunt interesati sa faca un efort pentru a-si depasi conditia. E mai usor sa se complaca, sa nu faca nimic si sa acuze vecinul care are bani de vacanta, masina, casa, etc.

In cazul unui copil, autismul virtual este provocat de neglijenta parintelui. In cazul unui adult, e direct legat de lipsa de educatie (in cele mai dese cazuri) dar si din preferinta individuala, sa primeasca informatia la gata, fara pic de efort in cercetarea ei.

Nu am vrut sa ma leg de politica, dar spun doar ca PSD si trusturile de casa stiu exact asta, si livreaza exact asta.
Ganditi-va la reclame, stiu exact ce sa declanseze in creierul uman, asa si in exemplele de mai sus, stiu exact ce fel sa faca subiectele si cum sa le transmita.

PS : Daca in cazul copiilor, autismul virtual se trateaza prin taierea accesului la mediile virtuale si apoi lucrat cu el, la adulti nu e chiar diferit.

In cazul unora, solutia ar fi tot taierea accesului la diverse medii virtuale de informare. In cazul altora “mai sanatosi” , macar introducerea in meniu si a altor medii virtuale, contrare celor obisnuite.


,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.