Home » Digi News » RCS & RDS câştigă la preţ contracte cu statul de aproape 60 de milioane de lei pentru energie electric

RCS & RDS a câştigat de la începutul anului peste 30 de contracte de furnizare de energie înscrise în Sistemul Electronic de Licitaţii Publice, cu instituţii şi agenţii ale statului, companii de termoficare, companii de transport public, unităţi militare şi chiar cu Televiziunea Română (TVR). Compania telecom a câştigat de fiecare dată la preţ.

Contractele scoase la licitaţie de stat au atras oferte inclusiv din partea unor granzi precum CEZ Vânzare, Electrica Furnizare, Enel Energie Muntenia sau GDF Suez Energy (Engie).

RCS&RDS a devenit în ultimii ani din ce în ce mai activ pe piaţa de electricitate, după ce a obţinut în 2013 licenţa de furnizare de curent de la ANRE.

În luna ianuarie 2016, RCS&RDS a înregistrat o cotă de piaţă de 2,38% pe partea de furnizare de energie electrică pentru clienţii finali, potrivit celor mai recente date ANRE. Cu alte cuvinte, 2,38% din tot curentul consumat îm România de consumatori casnici şi industriali în luna ianuarie a venit de la RCS&RDS. O premieră pentru operatorul telecom controlat de discretul om de afaceri Zoltan Teszari, care până acum nu apărea pe în statisticile de piaţă ale ANRE, fiind doar unul dintre cei trecuţi la gramădă în categoria “alţi furnizori ale căror cote de piaţă individuale sunt sub 1%”.

rcs_rds_seap_98381300

Pe lângă contractele raportate în sistemul de licitaţii publice, RCS & RDS oferă energie şi către companii private şi consumatori casnici. Compania nu a oferit încă informaţii privind rezultatele comerciale şi financiare ale afacerilor din energie.

Sursă

Consiliul Concurenței vrea să afle, prin completarea unui chestionar până la 20 septembrie, opinia consumatorilor referitor la serviciile de televiziune, internet și telefonie fixă furnizate sub forma pachetelor de servicii sau separat.

Chestionarul poate fi completat online la adresa de aici

“Consumatorii vor avea posibilitatea ca în cadrul chestionarului să prezinte și eventuale dificultăți întâmpinate la achiziționarea și utilizarea acestor servicii. Ca urmare, este important ca persoanele care completează chestionarul să fie implicate în procedurile de achiziționare și de utilizare a serviciilor de comunicații electronice în locurile unde sunt furnizate serviciile respective”, se arată într-un comunicat remis Profit.ro.

Parcurgerea chestionarului durează aproximativ 10 minute și necesită înregistrarea cu o adresă validă de e-mail.

Datele personale sunt confidențiale, iar informațiile obținute vor fi analizate de Consiliul Concurenței în cadrul studiului privind serviciile de comunicații electronice furnizate la pachet.

,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Comentarii

  1. Ce bine ar fi sa avem competitivitate pe aceasta piata. Asa o sa avem un suport tehnic mai bun si preturi mai mici. Electrica face cam ce vrea.

    • cKy spune:

      Odată cu începerea ofertarii proactive din partea RCS se vor schimba și lucrurile. Vor fi obligați să fie mai atenți la clienți. Sunt firme care vindeau energie la micile businessuri, unii au anunțat ca vor și ei sa intre pe piața rezidențială.

      Orice monopol este dăunător pentru consumator însă populația nu înțelege asta. Tot ce avem azi în România (tehnologie de vârf la preturi mici) , avem datorita competiției, indiferent ce culoare are prestatorul de servicii.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: